Verstappen senior bekritiseerd: 'Jos, het is tijd om je mond te houden' Formule 1
Formule 1

Verstappen senior bekritiseerd: 'Jos, het is tijd om je mond te houden'

Verstappen senior bekritiseerd: 'Jos, het is tijd om je mond te houden'

Naar aanleiding van zijn column na afgelopen week is Jos Verstappen bekritiseerd door journalisten Gary Anderson en Scott Mitchell. De mannen vinden dat de vader van Max Verstappen te aanwezig is richting het Red Bull Racing-team en dat dat nog weleens voor problemen kan gaan zorgen. De Nederlander is volgens de journalisten een moeilijk figuur.

In hun column bij The Race zijn het Anderson en Mitchell die stevige kritiek uiten. Anderson opent door te stellen dat Verstappen senior makkelijk overkookt. 'Ik denk dat Jos gewoon zijn woede over alles uit. Het laat gewoon zien dat hij heel gemakkelijk overkookt. Toen hij in de Formule 1 reed, was hij precies hetzelfde. Jos, het is tijd om je mond te houden en blij te zijn met het succes dat je zoon boekt. Anders is het heel makkelijk om je te vervreemden van de mensen die er toe doen.'

Ook Mitchell is niet mild voor de voormalig F1-coureur, en vindt dat de vader van de wereldkampioen een moeilijk persoon is. 'Dit is precies wat ik verwacht van Jos. Hij is al lang een imposant, polariserend en moeilijk figuur op de achtergrond bij Red Bull. Hij heeft nu in het openbaar heel duidelijk gemaakt dat Red Bull problemen kan verwachten, tenzij ze er alles aan doen om Max te helpen winnen. Zelfs als dat betekent dat het de vooruitzichten van zijn teamgenoot schaadt.'

Verstappen senior met kritiek op Red Bull

Eerder deze week uitte Verstappen kritiek op Red Bull in zijn column, waarin hij stelde dat de keuzes van het team zijn zoon 10 punten hebben gekost die erg belangrijk kunnen zijn in de strijd om het kampioenschap. Op strategisch gebied had Red Bull in zijn ogen meer voor de wereldkampioen kunnen betekenen. 'Ik had graag gezien dat ze voor Max waren gegaan', zo schreef hij. Nu viel het de kant van Sergio Pérez op, iets waar de Nederlander het dus niet mee eens was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws