F1-adviescomité bespreekt mogelijke shutdown in de wintermaanden Formule 1
Formule 1

F1-adviescomité bespreekt mogelijke shutdown in de wintermaanden

F1-adviescomité bespreekt mogelijke shutdown in de wintermaanden

In het Formule 1-adviescomité zou worden gesproken over een shutdown in de winter. Tijdens de zomerstop mogen de teams twee weken lang niet werken aan de auto, om op die manier te zorgen dat het personeel genoeg rusttijd heeft. Nog niet alle teambazen staan nog achter het voorstel om dit ook in de wintermaanden toe te passen, maar het idee lijkt positief te worden opgevat.

In het adviescomité zijn de sportieve managers van teams vertegenwoordigd en naar verluidt zullen zij hebben gesproken over een periode in de winter waarin niet aan de auto gewerkt mag worden, aldus Motorsport.com. Het idee is om precies hetzelfde in te voeren tijdens de wintermaanden, als wat er nu tijdens de zomerstop is. Dus met een specifieke begin- en einddatum.

Wolff: 'Het gaat om het welzijn van het personeel'

Nog niet alle teambazen staan achter het voorstel, maar Toto Wolff vindt het een goed idee om op die manier beter te zorgen voor het personeel. 'Er zijn veel teambazen die hetzelfde willen als wat we in de zomer doen, in ieder geval met de kerst gaan we dicht en dan nog twee weken in het nieuwe jaar. Maar daar wordt nog over gesproken. De eerste signalen zijn positief, het gaat om het welzijn van het personeel', zo laat de teambaas van Mercedes weten.

Als de shutdown wordt doorgevoerd, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk vroeg na het aflopen van het seizoen komen. Het einde is voor de Formule 1 überhaupt vroeg dit jaar, vanwege het WK-voetbal. Op 20 november zal de laatste race van dit seizoen worden verreden en pas op 3 maart begint het eerste Grand Prix-weekend van 2023. Met de wintertests slechts een week daarvoor is er dus genoeg ruimte voor een shutdown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws