Glock had Verstappen-dominantie niet zien aankomen: 'Laat zien hoe sterk de combinatie met Red Bull is' Formule 1
Formule 1

Glock had Verstappen-dominantie niet zien aankomen: 'Laat zien hoe sterk de combinatie met Red Bull is'

Glock had Verstappen-dominantie niet zien aankomen: 'Laat zien hoe sterk de combinatie met Red Bull is'

Timo Glock verwacht heel erg veel van Max Verstappen en Red Bull Racing in de komende jaren. De coureur heeft samen met zijn team het coureurs- en constructeurskampioenschap weten te winnen en bovendien breekt de Nederlander momenteel veel records in de Formule 1. Glock ziet dat Verstappen ondanks alles wat hij al heeft bereikt hongerig blijft naar meer succes. Toch verwacht de Duitser dat de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet ook een rol zal gaan spelen.

Verstappen wist tijdens de Grand Prix van Mexico het record voor meeste overwinningen in één seizoen te breken. Hiermee bekroont de regerend wereldkampioen een uiterst dominant seizoen voor hem en zijn team. 'Voor de prestatie van Verstappen kan je alleen maar lof hebben', schrijft Glock in zijn column voor de Duitse tak van Sky Sports. 'Ik had het helemaal niet verwacht aan het begin van het seizoen, maar het laat maar zien hoe sterk de combinatie Red Bull en Verstappen is.'

'We kunnen heel erg veel verwachten van deze combinatie in de toekomst', vervolgt de voormalig Formule 1-rijder. Verstappen kan het record van meeste overwinningen in één seizoen dit jaar nog scherper stellen. Glock verwacht dat de coureur er alles aan gaat doen om de komende twee races ook te winnen. 'Max is een coureur die momenteel met kop en schouders boven de rest uitsteekt en hij lijkt er ook maar geen genoeg van te krijgen. Hij wil echt met alles wat hij in zich heeft zijn stempel drukken op dit seizoen.'

Glock denkt dat straf Red Bull kan hinderen

Toch denkt Glock dat de straf voor het overschrijden van het budgetplafond nog een rol kan gaan spelen in de verhoudingen voor de toekomst. De voormalig coureur denkt dat het veld dichter naar elkaar toe zal schuiven in de komende seizoenen. 'We moeten nog maar zien of Red Bull net zo dominant zal blijven na de straf. Het legt het team zeker een aantal beperkingen op. Het huidige systeem in de Formule 1, waarbij de teams die hoger eindigen minder tijd krijgen in de windtunnel, zal er ook voor zorgen dat de teams dichter naar elkaar toe komen', aldus Glock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws