F1-CEO Domenicali is blij dat Verstappen geen tijdstraf kreeg tijdens GP Brazilië Formule 1
Formule 1

F1-CEO Domenicali is blij dat Verstappen geen tijdstraf kreeg tijdens GP Brazilië

F1-CEO Domenicali is blij dat Verstappen geen tijdstraf kreeg tijdens GP Brazilië

Stefano Domenicali lijkt er vrede mee te hebben dat Max Verstappen geen tijdstraf kreeg na het incident in bocht 4 in Brazilië. De CEO van de Formule 1 zag de Nederlander daar Lewis Hamilton van het circuit drukken, maar is van mening dat een straf beslist niet nodig was. In de geest van de sport ziet de Italiaan graag dat de stewards de coureurs gewoon laten racen.

Dit laat Ted Kravitz weten in zijn meest recente editie van Ted's Notebook. De snel pratende Sky Sports F1-presentator geeft aan dat hij de Italiaan sprak na afloop van de Grand Prix en dat Domenicali tegenover hem aangaf eigenlijk best tevreden te zijn met het feit dat Verstappen geen tijdstraf kreeg gedurende de race. 'Ik had het er Stefano Domenicali over en er heerst een perspectief dat er teveel gereguleerd wordt door de Formule 1-stewards', stelt Kravitz.

'Waarom kan je het er niet bij laten dat Verstappen geluk heeft gehad?'

'De kwaliteit van het racen zou ten koste gaan van deze overregulering. Dat is ook een valide punt. Je kan teveel reguleren. Waarom kan je het niet gewoon laten bij het feit dat het hard, maar fair racen was, en dat Verstappen geluk gehad heeft dat hij onder die straf uit is gekomen?', vroeg de F1-CEO zich hardop af in gesprek met de Brit.

'Waarom moet er elke keer overgereguleerd worden, wat de race niet ten goede komt? Dat is een redelijk argument en dat is dan ook wat Domenicali vindt. Hij houdt er niet van', concludeert Kravitz. Domenicali, die lang binnen het topmanagement van Ferrari actief was, heeft dus het liefst dat de wedstrijdleiding zo min mogelijk ingrijpt gedurende een Grand Prix-weekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws