Woerts weet meer over Viaplay: 'Doornbos stapt over, Mol en Plooij niet benaderd' Formule 1
Formule 1

Woerts weet meer over Viaplay: 'Doornbos stapt over, Mol en Plooij niet benaderd'

Woerts weet meer over Viaplay: 'Doornbos stapt over, Mol en Plooij niet benaderd'

Chris Woerts heeft bij Veronica Inside meer details losgelaten over de plannen van Viaplay vanaf 2022. De Scandinavische partij heeft de Nederlandse rechten van de Formule 1 overgenomen en houdt een deel van het personeel van de huidige televisieploeg van Ziggo Sport aan. Zo weet de sportmarketingexpert te melden dat Robert Doornbos definitief behoort tot de plannen van NENT voor de komende raceseizoenen, terwijl Olav Mol en Jack Plooij nog aan het wachten zijn op een telefoontje.

Recentelijk werd duidelijk dat NENT (Nordic Entertainment Group, red.) NOS-presentatrice Amber Brantsen ziet als een geschikt kopstuk voor de Formule 1-uitzendingen. Brantsen, die ook de Formule 1-podcast maakt bij de NOS, is dus binnengehaald als eerste grote naam voor het televisieteam dat de Nederlandse kijker van informatie gaat voorzien vanaf 2022.

'Zij gaat naar NENT, maar ook Robert Doornbos stapt over van Ziggo naar NENT', meldt Woerts aan de heren aan tafel bij het voetbalpraatprogramma. 'Dat is de steranalist van de Formule 1. Ik denk dat de rol van Rob Kamphues toch wel een beetje uitgespeeld is als centrale presentator bij de studioprogramma's.' Naar alle waarschijnlijkheid blijft Doornbos dus, terwijl Kamphues' termijn binnen de F1 er definitief op zit.

Zandvoort uitgezonden door publieke omroep

Woerts komt met meer nieuws. Eén race van 2022 gaat namelijk naar de publieke omroep en houdt Viaplay dus niet binnenshuis: 'Wat ook wel opvallend was, ik heb vorige keer gezegd dat die live races naar Ziggo zouden gaan, maar ik ben erachter gekomen dat de race in Zandvoort toch door de publieke omroep uitgezonden gaat worden, door de NOS.'

'De andere races zouden naar Ziggo kunnen, Ziggo wil dat graag. Het zou echter ook kunnen dat ze de app gewoon open gooien en iedereen via Viaplay zelf kan kijken', vervolgt hij. Het is voorlopig dus nog onduidelijk hoe Viaplay de Nederlandse markt wil betreden - in samenwerking met een bestaande provider of als op zichzelf staande streamservice.

Plooij en Mol tasten in het duister

Tenslotte gaat hij ook in op de situatie rondom Mol en Plooij. De twee heren zijn zo langzamerhand onderdeel van het meubilair in de F1-paddock, maar NENT houdt een samenwerking voorlopig af. Woerts: 'Ik had Jack aan de lijn vandaag, en Jack zegt: 'Wij, Olav en ik, hebben nog helemaal niks gehoord van NENT.' Dat kan twee dingen betekenen. Of ze zeggen, joh, het is één telefoontje en we hoeven alleen nog het contract op te stellen, of ze zijn met een ander duo bezig.'

Woerts bij VI over Viaplay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws