F1 gebruikte Indy 500-slogan in Miami: 'Racefans weten dat dat klinkklare onzin is' Formule 1
Formule 1

F1 gebruikte Indy 500-slogan in Miami: 'Racefans weten dat dat klinkklare onzin is'

F1 gebruikte Indy 500-slogan in Miami: 'Racefans weten dat dat klinkklare onzin is'

Een botsing tussen de Formule 1 en de IndyCar. Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami presenteerde rapper LL Cool J de twintig coureurs, na eerder te hebben gesproken over The Greatest Spectacle in Racing. Op die term staat al jaren auteursrecht en wel door de Amerikaanse tegenligger van de Formule 1.

IndyCar gebruikt die term namelijk als slogan bij de Indianapolis 500, de belangrijkste en met afstand meest populaire wedstrijd van het kampioenschap die ieder jaar eind mei wordt georganiseerd. Dat de Formule 1 afgelopen weekend werd beschreven volgens de alom bekende slogan van de Indy 500, schoot dan ook in het verkeerde keelgat van IndyCar-CEO Mark Miles.

'Ik heb erover gehoord', vertelt Miles in gesprek met IndyStar over het kleine voorval. De topman vertelt wat zijn reactie was toen hij hoorde dat de Formule 1 zogenaamd het grootste racespektakel is. 'Ik weet zeker dat de racefans weten dat dat klinkklare onzin is. The Greatest Spectacle in Racing is hier, in mei, op wat voor manier dan ook', is Miles overtuigd.

IndyCar doet niks tegen auteursrechtbreuk F1

Miles trekt zich verder niks aan van de auteursrechtbreuk door de Formule 1. 'Ik verwacht ook niet dat ze hiermee doorgaan. We hadden het hier al over toen ze bezig waren met Las Vegas, dat ging allemaal heel informeel en snel, dus het verraste me toen ik het zondag weer hoorde. Maar ik denk niet dat dit hun algemene werkwijze is. Ik weet ook niet wie dit schreef, maar ik kan me niet voorstellen dat dit van hogerop kwam. Gezien onze relatie zie ik het ook niet als hun beleid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws