Berger waakt voor doorgeslagen Amerikanisering F1: 'Europese cultuur niet verstoren' Formule 1
Formule 1

Berger waakt voor doorgeslagen Amerikanisering F1: 'Europese cultuur niet verstoren'

Berger waakt voor doorgeslagen Amerikanisering F1: 'Europese cultuur niet verstoren'

De Formule 1 moet niet te veel meegaan in de Amerikaanse sportcultuur, zo stelt Gerhard Berger in gesprek met ServusTV. De Oostenrijkse oud-F1-coureur vindt het mooi dat de koningsklasse eindelijk een succes is in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd vindt hij ook dat de Amerikanisering van de sport niet ten koste moet gaan van de Europese cultuur die al sinds jaar en dag verbonden is aan de Formule 1.

Berger reed in de jaren tachtig en negentig in de Formule 1 en dus ook in de Verenigde Staten. We reden daar wel, maar konden nauwelijks enthousiasme opwekken', wordt de tienvoudig Grand Prix-winnaar geciteerd door Speedweek.com. 'Er was een harde kern van fans, er waren 30.000 toeschouwers bij een race als deze. Maar vandaag de dag zijn er 300.000 mensen in Miami en zelfs 400.000 in Austin.'

Liberty Media goed voor F1, maar moet niet doorslaan in Amerikanisering

Een riant verschil met vroeger en dat kan Berger niet los zien van de inhaalslag die Liberty Media heeft gemaakt aan de andere kant van de oceaan. 'Nu, met Liberty Media aan het roer, zijn we er eindelijk in geslaagd om Amerika geïnteresseerd te maken in de Formule 1.' De 63-jarige is dan ook blij voor de sport, maar waakt wel voor te veel Amerikaanse invloed. De Europese basis mag volgens hem niet vergeten worden.

'Daarmee probeer ik te zeggen dat de Formule 1 in principe een Europese cultuur heeft', legt Berger uit. 'Deze cultuur mag niet worden verstoord. Persoonlijk hou ik niet van dit uitgesproken showelement van de Amerikanen, dat het geheel soms een beetje verwatert, en dan heb ik ook met die documentaire op Netflix', aldus Berger, die ook geen grote liefhebber is van Drive To Survive.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws