'F1-intrede Porsche definitief van de baan na eerdere geklapte deal met Red Bull' Formule 1
Formule 1

'F1-intrede Porsche definitief van de baan na eerdere geklapte deal met Red Bull'

'F1-intrede Porsche definitief van de baan na eerdere geklapte deal met Red Bull'

Porsche zal definitief niet een intrede maken in de Formule 1 in 2026, zo meldt The Race woensdagochtend. De Duitse sportautofabrikant voerde gesprekken met meerdere teams, waaronder Red Bull Racing, maar de stap naar de sport lijkt er vooralsnog niet te komen op korte termijn.

In plaats daarvan zal Porsche zich vooral richten op andere programma's dat het automerk heeft opgezet. Denk daarbij aan de fabrieksinschrijving in de Formule E en het Hypercar-project in WEC en IMSA met de 963. Het neemt alleen niet weg dat Porsche geïnteresseerd blijft in de Formule 1, maar een intrede in de koningsklasse is op termijn simpelweg niet mogelijk.

Dat heeft meerdere redenen. Zoals bekend klapte een deal met Red Bull Racing, omdat de twee partijen het niet eens met elkaar konden worden over zeggenschap en eigendom van het team. Porsche zou een meerderheidsaandeel krijgen bij de motordeal met Red Bull, maar daar stak het Oostenrijkse team toch een stokje voor. Ook gesprekken met McLaren en andere, onbekende teams liepen op niks uit.

Porsche zet ook geen eigen F1-team op

Porsche gaat ook niet een eigen team opzetten. Daarvoor zijn de kosten te hoog en de infrastructuur ontbreekt. Hierdoor heeft de Volkswagen Group, dat eigenaar is van Porsche en Audi zijn doel voor de helft bereikt. Audi zal namelijk een fabrieksinschrijving zijn door de samenwerking met Sauber voor 2026. De Duitsers bezitten al 25 procent van de aandelen en dit zal tot de intrede geleidelijk groeien naar 75 procent. Sauber rijdt dit seizoen wel al voor het laatst onder de vlag van Alfa Romeo, maar zal nog tot en met 2025 met Ferrari-motoren rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws