Mateschitz stond achter Red Bull-Ford; samenwerking heel anders dan met Porsche Formule 1
Formule 1

Mateschitz stond achter Red Bull-Ford; samenwerking heel anders dan met Porsche

Mateschitz stond achter Red Bull-Ford; samenwerking heel anders dan met Porsche

Dietrich Mateschitz stond voor zijn overlijden volledig achter de samenwerking tussen Red Bull Racing en Ford. Dat onthult teambaas Christian Horner in gesprek met Viaplay. Hoewel de Oostenrijkse topman niet meer betrokken was bij de besluitvorming, stond hij dus wel achter de deal.

'Dit was één van de laatste grote strategische onderwerpen waarvan hij zich nog bewust was', legt de teambaas van Red Bull uit. 'Hij stond er voor zijn overlijden volledig achter. We hebben ook de volledige steun van de aandeelhouders en beide families. Dat geeft ons de kans om de zaken van de laatste achttien jaar voort te zetten', is de Engelsman optimistisch gestemd.

Samenwerking met Ford heel anders dan met Porsche

De samenwerking met Ford is ook een heel andere relatie dan wat er met Porsche is besproken, legt Horner uit aan Motorsport Week. 'Dit is puur een commerciële en technische deal, dus er is geen uitwisseling van aandelen of participatie binnen het bedrijf.' Met Porsche was er sprake geweest van een meerderheidsaandeel van de Duitse autofabrikant en daardoor klapte de deal.

Ford heeft geen zeggenschap in de beleidsvoering van Red Bull en focust zich alleen op het technische en strategische deel van de samenwerking. 'Het is een heel eenvoudige overeenkomst waarbij we de mogelijkheid hebben om R&D te delen en toegang te krijgen, met name aan de elektrische kant, en om technologie, softwareontwikkeling, enzovoort te verkopen', aldus Horner.

Abonneer je nu op Viaplay om niks te missen van het nieuwe Formule 1-seizoen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws