Porsche ziet wel waar het F1-schip strandt: 'Zoveel variëteit met de huidige programma's' Formule 1
Formule 1

Porsche ziet wel waar het F1-schip strandt: 'Zoveel variëteit met de huidige programma's'

Porsche ziet wel waar het F1-schip strandt: 'Zoveel variëteit met de huidige programma's'

Thomas Laudenbach, hoofd van motorsport van Porsche, geeft aan dat het merk uit Stuttgart niet echt bezig is met intreden in de Formule 1. Onlangs werd er druk gespeculeerd op de socialemediakanalen dat Porsche gekoppeld zou zijn aan Gulf Oil, de Amerikaanse oliegigant die vanaf 2023 in zee gaat met Williams. Op zijn beurt dachten de fans dat Porsche op die manier met Williams zou intreden, maar niks was minder waar.

Er was niet heel veel nodig om de geruchten van Porsche en Williams een leven in te blazen. De speculaties gingen heel snel rond, en lieten daarnaast wel zien dat de fans het iconische Duitse merk graag in de Formule 1 willen zien. 'Je ziet wat er gebeurt als zo'n onderwerp ter sprake komt', zegt Laudenbach tegen Autosport. 'Op dit moment concentreren we ons op onze huidige programma's, en we hebben zoveel variëteit met Porsche Motorsport in de IMSA (International Motorsports Association, red.), het WEC (World Endurance Championship, red.), de Formule E, en al onze klanten, en dat is groots. We hebben het gaspedaal volledig ingetrapt en we zijn er blij mee. We zien later wel waar het schip strandt.'

Porsche niet bezig met intreden in de F1

Op maandag 6 februari maakte de Britse renstal tijdens de presentatie van de FW45 bekend dat ze in zee gaan met Gulf. De komst van de Amerikaanse oliegigant heeft vanzelfsprekend te maken met de nieuwe Williams-coureur Logan Sargeant. Gulf was sinds de jaren zestig een vast logo op de McLaren-bolides, maar daar maakte het bedrijf in 2022 een eind aan. Vanaf 2023 verhuist het oranje-blauwe Gulf-logo naar Williams. Op de socialemediakanalen werd ondertussen druk gespeculeerd dat Porsche wellicht een partnerschap met Williams zou aankondigen, maar dit was verre van waar.

Uiteindelijk had de aankondiging niks met Williams te maken, het Duitse merk ging slechts de Instagrampagina aanpassen. 'We waren gewoon wat dingen aan het aanpassen met onze socialemediakanalen. Het zat niet eens dicht bij iets met de Formule 1', vertelt Laudenbach. 'Het was wel grappig, op een bepaalde manier. Maar ik denk dat het goed is dat de zaak nu opgehelderd is.' Porsche hield eerder in 2022 al discussies met Red Bull Racing om tot de Formule 1 toe te treden, maar uiteindelijk zette de Oostenrijkse renstal hier zelf een punt achter, aangezien Porsche volgens Red Bull te veel invloed in het team wilde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws