F1 Live 16:00u | Grand Prix van Bahrein 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Bahrein 2023

F1 Live 16:00u | Grand Prix van Bahrein 2023

Na de eerste kwalificatie van 2023, kunnen de coureurs zich opmaken voor de Grand Prix van Bahrein, de eerste race van het seizoen. Daarin zal Max Verstappen vertrekken vanaf poleposition, met Sergio Pérez als rugdekking. Charles Leclerc en Carlos Sainz zullen de aanval gaan openen vanaf de tweede startrij. F1Maximaal houdt zoals altijd alles bij in een liveblog.

Op de eerste dag presteerde Aston Martin verrassend goed. Met de AMR23 lijkt het team Red Bull Racing te kunnen uitdagen. Na de driedaagse test een week geleden, waren experts ervan overtuigd dat niemand Verstappen kon stoppen tijdens het openingsweekend van 2023. Na de training op vrijdag lijkt de Nederlander echter rekening te moeten houden met Fernando Alonso, die tijdens de kwalificatierun in de derde vrije training net iets sneller was dan de Red Bull-coureur.

.

Uiteindelijk bleek in de kwalificatie dat Red Bull toch een maatje te groot is voor de overige teams. Verstappen wist op zijn eigen teamgenoot een gat te slaan van één tiende, terwijl de Nederlander zijn auto nog niet helemaal onder controle heeft. Leclerc zette geen laatste run neer, en moest daardoor bijna drie tienden toegeven aan Verstappen. Sainz stond daar zelfs ruim vier tienden achter.

Waar Alonso op de eerste dag een goede indruk achter liet, was er in de kwalificatie niet meer mogelijk dan de vijfde startpositie. Het gat met Verstappen was opgelopen tot ruim zes tienden. Maar daarmee wist de Spanjaard, die dit seizoen voor Aston Martin uitkomt, zich wel voor beide Mercedes-coureurs te kwalificeren. George Russell start de race als zesde, met Lewis Hamilton achter hem.

GP Bahrein live kijken?

Zal Red Bull de eerste sessie sterk openen en de rest van het weekend dat voorzetten? De Grand Prix van Bahrein wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Bahrein

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws