F1 Live 20:00u | McLaren en Aston Martin kiezen zelfde dag voor presenteren 2023-bolide Formule 1
Formule 1

F1 Live 20:00u | McLaren en Aston Martin kiezen zelfde dag voor presenteren 2023-bolide

F1 Live 20:00u | McLaren en Aston Martin kiezen zelfde dag voor presenteren 2023-bolide

Nu de helft van de grid inmiddels haar auto voor het nieuwe seizoen heeft gepresenteerd, wordt er op maandagavond vaart achter gezet, met maar liefst twee launches. Eerst is het de beurt aan McLaren, dat om 18:00u vanaf haar hoofdkwartier de MCL60 aan de wereld toont. Twee uur later is het de beurt aan Aston Martin om te laten zien in welke auto Fernando Alonso en Lance Stroll komend seizoen hopen hoge ogen te gooien. Via dit liveblog houdt F1Maximaal je op de hoogte van de gebeurtenissen tijdens beide presentaties.

McLaren moest na een aantal goede jaren in 2022 een stapje terug doen en de vierde plaats in het wereldkampioenschap laten aan Alpine. Het team kende een slechte seizoensstart en hoewel Lando Norris steeds beter zijn draai begon te vinden, was het voor Daniel Ricciardo het gehele seizoen een worsteling om zijn McLaren naar behoren te laten presteren. Voor de Australiër betekende het dan ook einde oefening, hij werd vervangen door landgenoot Oscar Piastri, die komend seizoen voor het eerst zijn opwachting gaat maken in de Formule 1.

Met de MCL60 zal het team hopen een stap in de goede richting te maken en weer over Alpine heen te klimmen. Dat moet gebeuren met een nieuwe teambaas aan het roer, want niet alleen Oscar Piastri is nieuw, ook Andrea Stella begint aan zijn nieuwe functie vanaf dit seizoen. De Italiaan was echter al werkzaam voor het team, in tegenstelling tot de coureur. Stella verving Andreas Seidl, die naar Alfa Romeo vertrok.

Ambitieus Aston Martin wil stap naar voren zetten

Niet alleen McLaren kende een moeizaam jaar, ook Aston Martin kwam allesbehalve fijn uit de startblokken. Het iconische merk is erg ambitieus met Lawrence Stroll als eigenaar van het team, maar kwam pas later in het seizoen beter op gang. Uiteindelijk behaalde het team de zevende plaats in het wereldkampioenschap bij de constructeurs, maar voor de Britten is dit nog niet genoeg. Hoewel het nu nog te vroeg is, wordt de ambitie om op termijn mee te strijden om het wereldkampioenschap al hardop uitgesproken.

Dat het team zo ambitieus is, heeft er mede toe geleid dat zij opnieuw een voormalig meervoudig wereldkampioen hebben weten te strikken. Sebastian Vettel koos ervoor om met pensioen te gaan, en dus moest er een nieuwe naam komen naast Stroll junior. Dit werd niet de minste, want Fernando Alonso besloot Alpine de rug toe te keren en met Aston Martin op jacht te gaan naar zijn derde wereldtitel, al weet de Spanjaard zelf ook dat er daarvoor wel megastappen gezet moeten gaan worden, te beginnen met de bolide die om 20:00u door het team gepresenteerd gaat worden.

F1 Live 20:00u | McLaren en Aston Martin kiezen zelfde dag voor presenteren 2023-bolide

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws