Lawrence Stroll

Lawrence Stroll is een Canadese zakenman die bekend is geworden door zijn overname van Force India. Lawrence is de vader van de Formule 1-coureur Lance Stroll. Lawrence Stroll is een bekende Canadese zakenman wiens vermogen wordt geschat op ruim 3 miljard euro. Stroll heeft zijn fortuin voornamelijk vergaard door het importeren van verscheidene luxe kledingmerken naar Canada. In 2021 heeft hij Racing Point omgedoopt tot Aston Martin en heeft hij het voor elkaar gekregen om Sebastian Vettel voor het team te laten rijden. Na het pensioen van de Duitser in 2023, werd tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso de nieuwe eerste coureur van het team.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Williams F1

De zoon van Lawrence maakt in 2017 zijn debuut in de Formule 1 bij Williams. Hier is veel om te doen aangezien de voornaamste prestatie van Lance Stroll het winnen van het Europees F3-kampioenschap is. Door velen wordt daarom aangenomen dat het debuut van Stroll op 18-jarige leeftijd meer te doen is om het sponsorgeld, dan om zijn daadwerkelijke capaciteiten. 

Racing Point

Dit stigma rondom Stroll wordt alleen maar meer versterkt wanneer Force India in 2018 wordt opgekocht door Lawrence Stroll, nadat het onder curatele was geplaatst. Als gevolg wordt het team omgedoopt tot Racing Point en neemt Stroll het stoeltje van Esteban Ocon over. 

Aston Martin

Begin 2020 werd bekend dat Stroll een deel van de aandelen van automerk Aston Martin heeft overgenomen. Daardoor heet het team van Racing Point sinds 2021 Aston Martin. Alhoewel het een nieuw team was, ging het verder met de basis die in de Racing Point-jaren werd neergezet.

 

Lawrence Stroll Nieuws