Lawrence stroll

Lawrence Stroll is een Canadese zakenman die bekend is geworden door zijn overname van Force India. Lawrence is de vader van de Formule 1-coureur Lance Stroll. Lawrence Stroll is een bekende Canadese zakenman wiens vermogen wordt geschat op zo'n 2,6 miljard euro. Stroll heeft zijn fortuin voornamelijk vergaard door het importeren van verscheidene luxe kledingmerken naar Canada. In 2021 heeft hij Racing Point omgedoopt tot Aston Martin en heeft hij het voor elkaar gekregen om Sebastian Vettel voor het team te laten rijden.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Williams F1

De zoon van Lawrence maakt in 2017 zijn debuut in de Formule 1 bij Williams. Hier is veel om te doen aangezien Lance zijn voornaamste prestatie het winnen van het Europees F3-kampioenschap is. Door velen wordt daarom aangenomen dat Lance's debuut op twintigjarige leeftijd meer te doen is om het sponsorgeld, dan om zijn daadwerkelijke capaciteiten. 

Racing Point

Dit stigma rondom Lance wordt alleen maar meer versterkt wanneer Force India in 2018 wordt opgekocht door Lawrence Stroll, nadat het onder curatele was geplaatst. Als gevolg wordt het team omgedoopt tot Racing Point en neemt Lance het stoeltje van Esteban Ocon in. 

Aston Martin

Begin 2020 werd bekend dat Stroll een deel van de aandelen van automerk Aston Martin heeft overgenomen. Daardoor heet het team van Racing Point vanaf 2021 Aston Martin. Alhoewel het een nieuw team is, gaat het verder met de basis die de afgelopen jaren als Racing Point werd neergezet.

 

Lawrence stroll Nieuws