F1 Live 7:00u | Grand Prix van Las Vegas 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 7:00u | Grand Prix van Las Vegas 2023

F1 Live 7:00u | Grand Prix van Las Vegas 2023

In de vroege ochtenduren is de racedag aangebroken en gingen de wekkers in Nederland weer op tijd. In Las Vegas is de zon echter alweer onder gegaan en zullen de coureurs vanaf 7:00u Nederlandse tijd onder de lampen van het Las Vegas Strip Circuit hun rondes gaan razen. Charles Leclerc mag vanaf P1 starten nadat hij een heel goede kwalificatie heeft gereden. Max Verstappen zal hem direct op de hielen zitten vanaf P2.

Leclerc was vanaf Q1 al bloed snel en dat veranderde niet richting de slotfase van de kwalificatie. Even raakte hij uit balans, maar het moment was niet genoeg om hem van enige snelheid te ontnemen. De Monegask was drie tienden sneller dan Verstappen, die de derde tijd klokte. Teamgenoot Carlos Sainz was tweede, maar die zal starten als twaalfde vanwege zijn gridstraf van tien plekken. Daardoor schuift George Russell op naar P3. De top tien kende een aantal andere namen dan dat we gewend zijn, Pierre Gasly pakte namelijk P4 en Kevin Magnussen P7. De heren van Williams vullen P5 en P6 op.

De kwalificatie was enigszins teleurstellend voor Sergio Pérez en Lewis Hamilton, die Q3 niet haalden. Hamilton gaf aan dat er niet meer inzat en klokte de elfde tijd, maar zal dus starten als tiende. Pérez gaat beginnen vanaf P11 omdat hij laat in Q2 toch naar binnen ging en niet nog een ronde neer ging zetten. Voor beide mannen staat er dus een inhaalrace op het programma, net als voor Sainz, die ongetwijfeld graag een goed resultaat wil behalen om de pijn van het incident in de eerste vrije training te verzachten.

Tekst gaat verder onder de foto

F1 Live 7:00u | Grand Prix van Las Vegas 2023
Kan Leclerc ditmaal zijn pole omzetten in een zege? (Foto: Ferrari F1 Media)

Uitstekende racesimulatie van Red Bull laat Leclerc vanaf de start in zijn spiegels kijken

Dat Red Bull Racing de poleposition niet zou halen, was voor sommigen wellicht wel te verwachten. De racepace van de RB19 was namelijk stukken beter dan de kwalificatiesimulatie. Verstappen was maar liefst vijf tienden sneller dan Leclerc, en dus maakt de drievoudig wereldkampioen zich geen zorgen over de racedag. Ferrari lijkt niet veel competitie te kunnen ontvangen van Mercedes en McLaren, beide teams waren namelijk niet tevreden met het gedrag van de auto in de longruns, en lijken nog te veel last te hebben van de drag op de rechte stukken.

Op de racedag komt ook nog eens het probleem van de banden erbij kijken, er is namelijk geen data van de voorgaande jaren hoe de banden reageren, hoe snel ze slijten, en hoe vlot ze op temperatuur komen. Veel coureurs ervoeren in eerdere sessies van het weekend al veel graining, en verwachten dat de eerste stint van de race een korte stint zal zijn. Betreffende de banden is Verstappen de enige die nog twee nieuwe sets mediums en harde banden over heeft. Ferrari heeft twee nieuwe sets harde banden en een set nieuwe mediums.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

F1 Live 7:00u | Grand Prix van Las Vegas 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws