F1 presenteert kalender 2024: China keert terug en Dutch GP opnieuw begin tweede seizoenshelft Formule 1
Formule 1

F1 presenteert kalender 2024: China keert terug en Dutch GP opnieuw begin tweede seizoenshelft

F1 presenteert kalender 2024: China keert terug en Dutch GP opnieuw begin tweede seizoenshelft

De Formule 1 heeft kalender van 2024 aangekondigd. Er staan opnieuw 24 races op de planning. De Grand Prix van China, die dit jaar niet doorging, keert komend seizoen weer terug en daarnaast zullen de openingsraces in Bahrein en Saoedi-Arabië vanwege de Ramadan op de zaterdag worden verreden. De kalender is ook nog op een ander punt gewijzigd, want de GP van Japan vindt in 2024 al vroeg in het seizoen plaats.

De kalender voor 2024 kent andermaal 24 races. Dat was ook het plan voor dit seizoen, maar door het wegvallen van de GP van China en de afgelasting van de GP van Emilia-Romagna worden er in 2023 maar 22 races verreden. De GP van China keert in 2024 echter weer terug. De kalender komt verder in grote lijnen overeen met de kalender van het huidige seizoen, al zijn er wel een aantal wijzigingen aangebracht.

De eerste opvallende verandering is dat de eerste twee races van het seizoen, te weten die in Bahrein en Saoedi-Arabië, op zaterdag plaats zullen vinden. Dat heeft te maken met de Ramadan die op 10 maart, in het het weekend van Saoedi-Arabië, begint. De race in Bahrein, die een week eerder plaatsvindt, wordt daarom ook een dag naar voren gehaald zodat er voldoende tijd tussen de beide GP's zit.

Japan naar voren gehaald, Nederland eind augustus

Een andere in het oog springende wijziging is de positie van de Grand Prix van Japan op de kalender. De race op Suzuka wordt doorgaans in oktober verreden, maar in 2024 staat de Japanse GP al in april op het programma. De Azerbeidzjaanse GP schuift daarentegen juist naar achteren en wordt volgend jaar pas in september verreden. De Dutch GP trapt net als dit jaar de tweede seizoenshelft af en Zandvoort zal van 23 tot 25 augustus het F1-circus ontvangen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws