Ferrari gematigd tevreden na GP Miami: 'Fysiek moeilijke race' Formule 1
Formule 1

Ferrari gematigd tevreden na GP Miami: 'Fysiek moeilijke race'

Ferrari gematigd tevreden na GP Miami: 'Fysiek moeilijke race'

Bij Ferrari was men gematigd tevreden na de Grand Prix in het warme Miami. De Italianen hoopten de 1-2 om te kunnen zetten in een bak met punten, maar moesten Max Verstappen in zijn Red Bull voor laten in een enerverende race. Carlos Sainz was blij de derde plaats te hebben kunnen behouden, terwijl Charles Leclerc het fysiek zwaar heeft gehad.

Sainz was na de Safety Car vooral blij dat hij voor Sergio Pérez kon blijven, nadat de Mexicaan voor nieuwe banden was gestopt. 'Het ging al wat beter na de crash van vrijdag, maar nog steeds nekpijn. Ik moest vechten, vooral met Checo erachter. Maar dat is gelukt en het podium is geweldig', zo toont hij zich tevreden.

De Spanjaard had het moeilijk met zijn banden en was dan ook tevreden om de derde plaats binnen te slepen, al had hij gehoopt op meer. 'Het was niet makkelijk met de banden. De auto gleed veel. Geweldig resultaat met P3. Ik wil meer, maar het is niet slecht', zo geeft hij aan dat de auto moeilijk te besturen was.

Zware race voor Leclerc

Teamgenoot Leclerc had het vooral moeilijk met de omstandigheden en had het zwaar in zijn Ferrari. 'Het was fysiek een moeilijke race. Worstelde met de mediums. Ik werd ingehaald en daarna was het moeilijk. Ik dacht dat ik Max op een gegeven moment kon pakken. Maar zij waren beter dan wij. Het was leuk', zo geeft hij aan genoten te hebben.

De Monegask hoopt dat zijn team weer wat snelheid terug kan vinden, om weer voor de Red Bull te komen. 'Ik hoop het. We moeten blijven pushen. Vooruitgang is belangrijk dit jaar. We moeten een stap omhoog vanaf volgende race. Het zal het hele seizoen krap worden', zo verwacht hij een spannende strijd met Red Bull Racing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws