Ferrari heeft zin in thuisrace: 'Max Verstappen kan verslagen worden' Formule 1
Formule 1

Ferrari heeft zin in thuisrace: 'Max Verstappen kan verslagen worden'

Ferrari heeft zin in thuisrace: 'Max Verstappen kan verslagen worden'

De Ferrari-coureurs hebben zin in de race op Monza, vooral omdat er op het thuiscircuit voor Ferrari duizenden tifosi langs de kant zullen zitten om hun favoriet team aan te moedigen. De Ferrari-coureurs, Charles Leclerc en Carlos Sainz, geven toe dat het moeilijk zal zijn om de overwinning te pakken, vooral omdat Max Verstappen in de Red Bull bijna onverslaanbaar is. Toch denkt Leclerc dat Verstappen wel verslagen kan worden, en is Sainz ervan overtuigd dat ook Verstappen onder druk fouten kan maken.

'Max Verstappen kan verslagen worden, dat hebben we vorig jaar bewezen. Natuurlijk is het gat nu groot, en kan het dit seizoen niet gedicht worden. Maar elke keer als ik het vizier van mijn helm laat zakken, geloof ik erin', vertelt Leclerc over zijn kansen op Monza, via de microfoons van Sky Sports. Na een redelijk moeilijk seizoen voor Ferrari hoopt Leclerc dat de goede sfeer en de aanwezige tifosi zullen zorgen voor een boost voor het team, en een beter resultaat dan tijdens de meeste races in dit moeilijke seizoen voor de Scuderia. 'Je raakt niet gewend aan deze sfeer, het zien van zoveel fans die op ons wachten in een moeilijk seizoen voor het team geeft ons een boost. We hopen op een goed weekend voor hen. Er is altijd een speciaal gevoel hier op Monza, ik hoop net zoveel rood op de tribunes te zien als altijd.'

Hoewel Leclerc wel zin lijkt te hebben in de thuisrace voor zijn team, is de Monegask wel realistisch over zijn kansen tijdens de race van zondag: 'Het zal heel moeilijk worden om de overwinning van 2019 te herhalen, met de huidige Red Bull. We zullen er natuurlijk alles aan doen. Er kan van alles gebeuren op Monza, de afgelopen jaren hebben aangetoond dat de snelste auto niet altijd wint.' Leclerc doelde hiermee op de onverwachte overwinningen van onder andere Daniel Ricciardo in 2021 met McLaren en Pierre Gasly met AlphaTauri in 2020. 'Monza is als circuit meer vergelijkbaar met Spa, waar we dachten dat we het niet goed zouden doen en in plaats daarvan het podium haalden en een van de beste races van het seizoen reden.' Die prestatie schept vertrouwen voor Leclerc voor tijdens de race op Monza.

Sainz over Verstappen: 'Het probleem is dat we hem nog niet onder druk hebben gezet'

'Er zijn meer mensen dan vorig jaar en het is niet zo dat we beter zijn dan vorig seizoen,' voegde de Sainz toe over de sfeer op Monza. Sainz geeft ook aan dankbaar te zijn voor alle fans die blijven komen opdraven voor Ferrari. 'Op moeilijke momenten maken de fans het verschil. We moeten er alles aan doen om op het podium te komen. Als er een kans is, pakken we die. Ik zit al heel lang in de Formule 1 en ik heb geleerd dat je elke race in moet gaan met al je opties open, zeker in Monza.' Op de vraag hoe groot het probleem Verstappen gaat zijn bij de kansen op een Ferrari-overwinningen, antwoordt Sainz: 'Verstappen? Als we hem onder druk kunnen zetten, kan zelfs hij fouten maken. Het probleem is dat we hem tot nu toe niet onder druk hebben gezet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws