McLaren komt met nieuwe upgrades: 'Er is nog steeds ruimte om verder te gaan' Formule 1
Formule 1

McLaren komt met nieuwe upgrades: 'Er is nog steeds ruimte om verder te gaan'

McLaren komt met nieuwe upgrades: 'Er is nog steeds ruimte om verder te gaan'

Het team van McLaren zit in een stijgende lijn. Ook al vielen de prestaties iets tegen tijdens de race op Zandvoort, teambaas Andrea Stella is trots op hoe het team zich wist terug te vechten vanuit de moeilijke tijden en slechte prestaties aan het begin van het seizoen. De teambaas is echter van mening dat de stijgende lijn in het team geen reden is om het nu rustig aan te doen. De volgende ronde upgrades aan de McLaren komen eraan en zullen voortbouwen op de huidige upgrades. Ook zal er wat meer gedaan worden aan de lageweerstandsconfiguratie van de bolide.

Stella zegt, in een nieuw interview op de officiële McLaren-website, dat het team al verwachtte dat het aan het begin van het seizoen moeilijk zou krijgen. 'Het eerste wat we intern zeiden was: Laten we kalm blijven. Als je disfunctionele emoties de overhand laat nemen, kun je je laten meeslepen, zelfs als je een F1-team bent. We moesten gefocust blijven op onszelf en op het leveren van prestaties door middel van auto-upgrades.' Stella is complimenteus over hoe het McLaren-team met de tegenslagen wist om te gaan. 'Ik moet zeggen dat ik persoonlijk erg onder de indruk was van hoe het team met de situatie omging. We bleven stabiel en gefocust. Dit bevestigde naar mijn mening hoe sterk onze cultuur was en hoe de visie echt werd gedeeld, want juist in moeilijke tijden moet je het meest op je cultuur en visie vertrouwen. Ik denk dat iedereen bij McLaren Racing trots mag zijn na het doorstaan van zo'n moeilijke periode.'

Nieuwe McLaren-upgrades komen eraan

De McLaren-teambaas waarschuwt wel dat McLaren het niet rustiger aan moet gaan doen, ook al gaat het nu een stuk beter. 'Maar in de F1-wereld kun je het je niet veroorloven om langer dan een seconde zelfgenoegzaam te zijn en meteen daarna moet je met nederigheid naar de volgende uitdaging kijken.' Dat doet McLaren, en in het verdere interview lichtte Stella daarom alvast een tipje van de sluier op over wat de volgende upgrades zullen zijn: 'De volgende ronde upgrades zal een verdere ontwikkeling zijn van de upgrades die we tijdens vorige races hebben genomen. Er is nog steeds ruimte om verder te gaan en dat gaan we ook proberen. Er zijn enkele bemoedigende aanwijzingen in de ontwikkeling, maar zoals altijd zal het bewijs worden geleverd door de prestaties die op het circuit worden gereden.'

Stella gaat ook nog wat dieper in op wat er precies verder nog aan de McLaren-bolide moet worden verbeterd. 'We moeten ook nog specifieker werken aan een aantal zwakke punten die we in België hadden. We hadden niet veel gedaan aan de lageweerstandsconfiguratie van de auto en in België misten we wat efficiëntie en topsnelheid. We willen dringend werk gaan maken van de lage luchtweerstand. Deze ontwikkelingen komen naast de hoofdontwikkeling van de auto, waar we op alle circuits profijt van zullen hebben', aldus Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws