Ferrari meldt positief geluid uit simulator: 'Zullen regelmatig met Red Bull strijden' Formule 1
Formule 1

Ferrari meldt positief geluid uit simulator: 'Zullen regelmatig met Red Bull strijden'

Ferrari meldt positief geluid uit simulator: 'Zullen regelmatig met Red Bull strijden'

Marc Gené, ambassadeur voor Ferrari, denkt dat de Italiaanse renstal aankomend seizoen een beter jaar zal doormaken. De Spanjaard weet dat het gevoel in de simulator een stuk beter is, maar dat betekent niet dat Ferrari denkt aan een mogelijke wereldtitel. De Scuderia weet dat Red Bull Racing de topfavoriet zal zijn voor het kampioenschap, maar Gené denkt dat de Ferrari-coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez wat vaker zullen uitdagen op het circuit.

Ferrari kon in 2023 geen stap voorwaarts zetten. De Italiaanse renstal wist een jaar eerder nog op de tweede plek in het kampioenschap te eindigen, maar Mercedes wist de Scuderia vorig seizoen te verslaan. Het team van Charles Leclerc en Carlos Sainz was vorig jaar wel de enige renstal die Red Bull versloeg. Ferrari hoopt volgend seizoen natuurlijk wel consistent Red Bull uit te dagen en om dat waar te maken zal het team ook veel wijzigingen aan de auto doorvoeren.

Momenteel heerst er licht optimisme bij het team van Ferrari. De Italiaanse renstal weet immers alleen wat de coureurs voelen in de simulator. 'De data die we verzamelen op het circuit zijn uiteindelijk een stuk belangijker en dat zal doorslaggevend zijn', wordt Gené geciteerd door Mundo Deportivo. 'Maar het is waar dat we op dit punt vorig jaar niet volledig overtuigd waren van de auto op basis van wat de simulator ons vertelde, en dat dit jaar zijn de sensaties heel anders.'

Bij Mercedes waren de geluiden uit de simulator ook positief. Toto Wolff heeft aangegeven dat de auto 'voor het eerst in twee jaar weer aanvoelt als een Formule 1-bolide'. Het is nog even wachten tot de eerste shakedowns en de testdagen van Bahrein, wat ook het meest belangrijk is in de ogen van Gené. 'We moeten echt wachten tot de auto op de baan te zien is, wat op 13 februari zal gebeuren.' Op die dag wordt dus ook de livery van de Ferrari onthuld en een week later zullen alle auto's in Bahrein te zien zijn.

Red Bull de favoriet

Alle teams zullen de ogen vooral richten op Red Bull. De concurrentie wil de Oostenrijkse renstal natuurlijk van de troon stoten, maar het is vooral de vraag of Red Bull weer zo dominant zal zijn. 'Het is moeilijk, want Red Bull had vorig jaar een zeer grote voorsprong en ze zeggen dat de auto van dit jaar veel beter is. Ze zijn natuurlijk de favorieten. Het is misschien wat optimistisch om te zeggen dat we met hen zullen vechten voor de titel. Ik denk wel dat we een stap gaan zetten en regelmatig met hen zullen strijden', aldus Gené.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws