Tsunoda niet bezig met overstap naar Aston Martin: 'Hoop dat Red Bull me overweegt' Formule 1
Formule 1

Tsunoda niet bezig met overstap naar Aston Martin: 'Hoop dat Red Bull me overweegt'

Tsunoda niet bezig met overstap naar Aston Martin: 'Hoop dat Red Bull me overweegt'

Yuki Tsunoda wil voor zijn kans gaan bij Red Bull Racing. De coureur van Visa Cash App RB is officieel ook een coureur van Honda, waardoor de rijder al gelinkt is aan een overstap naar Aston Martin in 2026. Tsunoda wil echter niet het idee wekken dat hij bezig is met een dergelijke overstap. Tsunoda wil beoordeeld worden op zijn prestaties en niet dat een mogelijke deal met Aston Martin in de weg staat van een kans bij Red Bull.

Tsunoda zal dit jaar beginnen aan zijn vierde seizoen bij het zusterteam van Red Bull. De coureur heeft natuurlijk een link met Honda en de motorfabrikant gaat in 2026 samenwerken met Aston Martin. Er is daardoor gezegd dat de coureur waarschijnlijk de overstap zal maken naar de Britse renstal, maar dat gerucht wil de coureur uit de wereld helpen. 'Ik wil niet dat Red Bull denkt dat ik me focus op Aston Martin of iets anders', wordt Tsunoda geciteerd door internationale media.

De coureur van Visa Cash App RB wil zich komend seizoen gewoon richten op zijn prestaties voor het zusterteam van Red Bull. Gezien het aflopende contract van Sergio Pérez bij de Oostenrijkse renstal lijkt er ook een plekje vrij te komen naast Max Verstappen. 'Ik zit al bij Honda sinds ik achttien was, maar ik moet me gewoon richten op prestaties voor Red Bull, niet voor Aston Martin of wat dan ook. Ik hoop dat Red Bull deze dingen niet verkeerd opvat en me echt overweegt voor de toekomst.'

'Als ik goed presteer, dan ben ik de coureur die ze zullen kiezen, maar als dat niet het geval is, begrijp ik dat', vervolgt Tsunoda. De Japanner zal meegenomen worden in de overwegingen, naast Daniel Ricciardo en Liam Lawson. Red Bull dacht ook aan Lando Norris, maar de Britse rijder verlengde vrijdag zijn contract bij McLaren. Tsunoda wil dus volledig voor zijn kans bij Red Bull gaan. 'Als ik in staat ben goed te presteren, zou ik daar graag voor worden beloond.'

Tsunoda krijgt groen licht van Honda

De coureur van Visa Cash App RB geeft aan dat er geen verplichtingen zijn van Honda. Dat zou betekenen dat het niet uitmaakt waar hij in de toekomst zal racen. 'Bij Honda zeggen ze dat als op een dag een Japanse coureur succesvol kan zijn, het ze niet uitmaakt waar ik heen ga. Ze willen dat een Japanse coureur succes heeft, en natuurlijk zouden we geluk hebben als we samen kunnen werken om dat te bereiken. Als dat niet zo is, maakt het ze niet uit, en dat bevalt me wel', aldus Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws