Ferrari sleutelt verder aan SF-24 en komt naar verwachting met 'extreme update' Formule 1
Formule 1

Ferrari sleutelt verder aan SF-24 en komt naar verwachting met 'extreme update'

Ferrari sleutelt verder aan SF-24 en komt naar verwachting met 'extreme update'

Het 2024-seizoen is goed begonnen voor Scuderia Ferrari. Tijdens de testdagen in Bahrein en in de eerste twee races van het nieuwe seizoen heeft de Italiaanse renstal laten zien vrijwel de enige concurrent van Red Bull Racing te zijn. Toch weet de SF-24 de RB20 nog niet de baas te zijn. Vanaf de race in Imola in mei zou daar verandering in kunnen komen. Ferrari zou dan een verbeterde versie van de SF-24 te introduceren.

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz waren in de eerste paar weken van het seizoen al positief over de auto die ook wel de '1.0-versie' wordt genoemd. Teambaas Frédéric Vasseur lijkt zijn draai bij het team uit Maranello ook te hebben gevonden. De veelbelovende resultaten tot nu toe maken van de auto een goede basis waar vanuit verder kan worden ontworpen.

Upgrade verwacht in Imola

Volgens de Italiaanse website formu1a.uno zou er al een geüpgradede versie van de SF-24 in de windtunnel in Maranello staan. De eerste veranderingen aan de auto zouden al in april worden geïntroduceerd. De eerste paar weken van het nieuwe seizoen hebben de Italiaanse renstal een goed idee gegeven van de sterke en zwakke punten van de auto. Zo zou het koelingssysteem goed functioneren. Tijdens de eerste race van het seizoen wist Sainz ook vier tienden dichter bij de Red Bull te komen in vergelijking met vorig jaar.

De upgrades die in april worden verwacht zullen klein zijn. Een maand later, tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna wordt de volledig geüpdatete SF-24 verwacht. Zo zou er sprake zijn van een nieuwe vloer en vernieuwde luchtinlaten. Hiermee hoopt het Italiaanse team dichter bij de RB20 te kunnen komen. Naar verluidt geldt de RB19 als inspiratiebron voor de geüpdatete SF-24. Red Bull introduceerde bij de Hongaarse Grand Prix van 2023 een update van de RB19 waarbij onder andere de radiator duct werd aangepast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws