Albon vreest dat meer coureurs gaan inhalen als Magnussen: 'Om punten te garanderen' Formule 1
Formule 1

Albon vreest dat meer coureurs gaan inhalen als Magnussen: 'Om punten te garanderen'

Albon vreest dat meer coureurs gaan inhalen als Magnussen: 'Om punten te garanderen'

Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië verzamelde Haas-coureur Kevin Magnussen heel wat strafseconden. De eerste tien seconden kreeg hij nadat hij Williams-rijder Alexander Albon raakte toen de Safety Car de baan verliet. De tweede tijdstraf zorgde voor meer oproer. Door Yuki Tsunoda buiten de baan in te halen, wist Magnussen zijn teamgenoot Nico Hülkenberg van punten te garanderen. Albon vreest dat meer coureurs dit in vervolg zullen doen.

Over het incident waarbij Albon zelf betrokken was, beklaagt de Brit zich niet. 'Het gebeurt soms dat er weinig ruimte overblijft', vertelt hij in een interview met Motorsport.com. Over de tweede overtreding van Magnussen heeft Albon meer te zeggen. 'Je zorgt er eigenlijk met een straf van tien seconden voor dat je teamgenoot gegarandeerd punten krijgt.'

Positie teruggeven

Volgens Albon was het geven van een tijdstraf niet juist. 'Ik denk niet dat (een staf van, red.) vijf tot tien seconden correct is. Ik denk dat het zo zou moeten zijn dat je de positie teruggeeft en het daarbij houdt.' Bij een tijdstraf zou het namelijk kunnen gebeuren dat er een gat wordt gecreëerd waarmee de tijdstraf in het niet valt.

Door de actie van Magnussen wist Hülkenberg zijn positie te behouden en eindigde de Duitser op de tiende plaats in de punten. Aangezien het team van Haas de race ondanks de tijdstraf van Magnussen positief heeft kunnen afsluiten, vreest Albon dat meer coureurs hetzelfde zullen doen. 'Ik denk dat ieder team hetzelfde zou doen als je een coureur kan opofferen voor gegarandeerde punten', vertelt hij.

Volgens Albon zou dit vooral voor kunnen komen bij de teams die in het middenveld rijden. 'Misschien dat de topteams het niet zouden doen. Maar de teams in het middenveld die elke kans op punten moeten pakken, zouden het keer op keer doen. Ik denk dat we meer coureurs zullen zien die het doen om een teamgenoot van punten te garanderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws