Vasseur sprakeloos door 'foutloze' Bearman: 'Tot mijn eigen verbazing vroeg ik of hij wilde pushen' Formule 1
Formule 1

Vasseur sprakeloos door 'foutloze' Bearman: 'Tot mijn eigen verbazing vroeg ik of hij wilde pushen'

Vasseur sprakeloos door 'foutloze' Bearman: 'Tot mijn eigen verbazing vroeg ik of hij wilde pushen'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur was erg onder de indruk van de foutloze Oliver Bearman die dit weekend Carlos Sainz verving bij Ferrari. Na afloop van de race in Jeddah stak de Fransman de loftrompet al voor de rookie die als zevende over de streep kwam, en daar heeft hij nog het een en het ander aan toe te voegen.

Bearman werd op vrijdagmiddag gebeld door Ferrari of hij in de auto van Sainz wilde springen, de Spanjaard moest namelijk geopereerd worden aan een blindedarmonsteking. De Brit had een dag van tevoren nog de poleposition behaald in de Formule 2, en kreeg een kans die maar weinig coureurs krijgen: debuteren bij Ferrari. 'Ik denk, net als alle anderen, dat Ollie een fantastisch weekend heeft afgeleverd', stelt Vasseur tegenover Motorsport.com. 'Dit is geen circuit als Barcelona. De uitdaging was supergroot, maar in VT3 deed hij het al goed, en in de kwalificatie ook', zegt de Fransman.

Bearman maakte voorafgaand aan de race al indruk op de Ferrari-teambaas, maar toch was hij een beetje gespannen voor de 18-jarige voor de race. 'Omdat je zoveel moet managen, zoals de startprocedure, de pitstops, het stuur. Dat is niet makkelijk', legt Vasseur uit. 'We hebben deze situatie met jonge rijders wel vaker meegemaakt. Niet zozeer bij Ferrari, maar wel in het algemeen. Het is niet makkelijk om op snelheid te komen. Het feit dat hij een kort weekend zonder twee vrije trainingen heeft afgewerkt zonder ook maar één fout te maken is voor mij onwerkelijk. Dit, tussen de muren van Jeddah en direct beginnen in de kwalificatie, dat heeft echt indruk op me gemaakt.'

Tekst gaat verder onder de foto.

oliver bearman ferrari saoedi arabie 4
De 18-jarige liet een fantastische indruk achter. (Foto: Ferrari F1 Media)

Bearman wist Norris en Hamilton voor te blijven

De 18-jarige stond richting de slotfase van de race onder druk van landgenoten Lando Norris en Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen was op jacht naar de McLaren-coureur, en Bearman zag hen groter worden in zijn spiegels. 'Uiteindelijk heeft hij heel goed gemanaged. Tot mijn eigen verbazing vroeg ik hem of hij nog wat harder kon pushen en dat hij niet conservatief hoefde te zijn, aangezien hij foutloos was', zegt Vasseur.

Er lagen heel wat verwachtingen klaar voor Bearman, die het in de Formule 2 vorig jaar heel goed deed en dit jaar voor de titel wil gaan. De Brit was tevens de jongste coureur ooit die voor Ferrari debuteerde, en dus stond hij onder enorm veel druk. Hoe dan ook wist hij als zevende over de streep te komen. 'Uiteindelijk wist hij de knop om te zetten en te focussen op waar het om draaide.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws