FIA-baas Ben Sulayem reageert op oude tweets: 'Het gaat mij om de fans' Formule 1
Formule 1

FIA-baas Ben Sulayem reageert op oude tweets: 'Het gaat mij om de fans'

FIA-baas Ben Sulayem reageert op oude tweets: 'Het gaat mij om de fans'

Iets meer dan een jaar geleden zorgde FIA-baas Mohammed Ben Sulayem voor opgetrokken wenkbrauwen met een serie tweets. In deze tweets reageerde hij op geruchten dat de Formule 1-rechten voor 20 miljard dollar aan Saoedi-Arabië verkocht zouden kunnen worden. Hiemee haalde hij zich de woede van Liberty media op de hals en nu reageert Ben Sulayem er voor het eerst op.

De president van de FIA tweette destijds dat de FIA als beschermer van de motorsport voorzichtig zou zijn als het om een prijskaartje van 20 miljard dollar voor de Formule 1 gaat. Ook sprak hij potentiële kopers toe door ze te zeggen dat ze hun gezond verstand moesten gebruiken. Het Amerikaanse Liberty Media ziet de tweets als schadelijk voor het bedrijf. De FIA liet als reactie hierop weten geen acties te ondernemen die de commerciële rechten van de F1 kunnen beïnvloeden en gaf aan dat de tweets van de president in strijd waren met deze rechten.

Ben Sulayem denkt vooral aan de fans

Op de beurs zakte de Formule 1 van 70,52 dollar naar 69,80 dollar. Hoewel het niet met volle zekerheid te zeggen is dat de tweets van Ben Sulayem hier de directe aanleiding voor waren, is dit wel precies waar Liberty Media al bang voor was. De FIA-baas zelf vindt dat hij verkeerd begrepen werd en verklaarde dat het zijn persoonlijke mening betrof. In een interview met Motorsport-Total.com legt Ben Sulayem nu uit waarom hij destijds die uitspraken deed: voor de fans.

‘Het gaat mij om de fans’, stelt hij. Daarmee refereert hij naar het gegeven dat bij een overname van 20 miljard de kosten voor het hele circus en alles eromheen zouden stijgen zodat de investeerder winst kan maken. ‘Het was niet mijn bedoeling om iemand van streek te maken.’ Hij geeft nogmaals aan dat het zijn persoonlijke mening was die hij in de tweets deelde. ‘Bovendien gebruikte ik het woord ‘vermoedelijk’. Maar ik werd er meteen op aangevallen, dat vond ik onnodig.’

Leden FIA staan achter president

‘Ik begrijp niet waarom ik aangevallen werd’, gaat hij verder. ‘Een telefoontje had de zaak zo opgelost. De rumoer had voorkomen kunnen worden en was niet goed voor de zaken.’ Ben Sulayem geeft aan zich bovendien niet verstopt te hebben na het hele gebeuren. ‘Heb ik ontslag genomen? Juist het tegenovergestelde. De leden van de FIA staan achter mij en steunen me meer dan ooit.’

Wat hij van de affaire rondom zijn tweets geleerd heeft, is om in het vervolg geen commentaar meer te leveren op commerciële aangelegenheden. Wanneer hem gevraagd wordt of fans meer moeten betalen als er nieuwe investeerders in de Formule 1 stappen die hun miljarden moeten terugverdienen, let de FIA-baas nu goed op wat hij zegt. ‘Dat zijn jouw woorden, niet de mijne’, luidt zijn antwoord.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws