Ben Sulayem over zijn doelen als FIA-president: 'Ik ben anders dan mijn voorganger' Formule 1
Formule 1

Ben Sulayem over zijn doelen als FIA-president: 'Ik ben anders dan mijn voorganger'

Ben Sulayem over zijn doelen als FIA-president: 'Ik ben anders dan mijn voorganger'

In 2021, in de nasleep van de intense en controversiële finale van het 2021 Formule 1-seizoen, nam Mohammed Ben Sulayem het roer over als de nieuwe president van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA). Hij beloofde zijn leiderschap te benaderen met een frisse blik, doordrenkt met ervaring uit zijn twee decennia als succesvolle rallycoureur en zijn langdurige betrokkenheid bij autosportorganisaties.

'Ik zeg niet dat ik een betere voorzitter ben dan mijn voorganger, maar ik ben anders', verklaart Ben Sulayem tegen Motorsport Magazin. Hij benadrukt het feit dat zijn voorgangers niet uit de autosportclubs kwamen, wat zijn perspectief uniek maakt. Als voormalig autocoureur en deel van de FIA-gemeenschap leidt hij de organisatie door het oog van een clublid. Zijn doel is een dynamischere versie van de FIA te creëren, aangezien de aard van de sport zelf dynamisch is.

De FIA-president trad aan na de controversiële finale tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Abu Dhabi in 2021. De president kreeg vlak na zijn aantreden daardoor gelijk veel te maken met kritiek. Hierdoor pleit hij voor een snel en transparant reactievermogen van de FIA, met erkenning van de onvermijdelijke fouten. 'We maken fouten, maar we leren ervan', benadrukt hij. Hij staat open voor transparantie, eerlijkheid en vooral rechtvaardigheid, principes die hij ziet als essentieel om het vertrouwen in de organisatie te behouden.

'Zodra je een beetje achterover leunt, komen er nieuwe uitdagingen'

De nieuwe president is niet bang om veranderingen door te voeren. Hij erkent de noodzaak van continue verbeteringen, ongeacht het succesniveau. Zijn recente aantreden na de tumultueuze Grand Prix in Abu Dhabi heeft geleid tot een herziening van de koningsklasse van de autosport. Toch blijft hij alert op mogelijke uitdagingen: 'Zodra je een beetje achterover leunt, komen er nieuwe uitdagingen.'

Ben Sulayem benadrukt dat de FIA er is voor de sport, niet voor de aandelenkoers. Hij beschouwt de rol van de organisatie als de bewaarder van eerlijkheid, sportieve soevereiniteit en goed bestuur. Zijn visie is erop gericht de motorsport te ondersteunen en vertrouwen te winnen van grote fabrikanten door middel van transparantie en eerlijke besluitvorming.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws