Windsor ziet donkere wolken boven Mercedes hangen: 'Dat is helemaal geen goed teken' Opinie
Opinie

Windsor ziet donkere wolken boven Mercedes hangen: 'Dat is helemaal geen goed teken'

Windsor ziet donkere wolken boven Mercedes hangen: 'Dat is helemaal geen goed teken'

Analist Peter Windsor zag na de kwalificatie in Saoedi-Arabië hoe Mercedes de klantenteams voor zich moest dulden. Wat Windsor betreft, zal dat ook niet de laatste keer zijn, want het Duitse automerk lijkt wederom een probleem te hebben met de afstelling van de auto. Verder besteedde Windsor in zijn analyse op YouTube aandacht aan het onderlinge duel bij McLaren.

In de top drie waren in Jeddah geen bolides terug te vinden met Mercedes-aandrijving. De beste man met een Mercedes-motor was Fernando Alonso, op de vierde plek. De Spanjaard hield de beide McLaren-coureurs achter zich, terwijl de heren van Mercedes genoegen moesten nemen met de vierde startrij. 'Mercedes had het zwaar. Je moet eerlijk zeggen dat de auto niet zo goed is als de McLaren, en ook niet zo goed is als de Aston Martin', zo wijst Windsor naar de klantenteams van Mercedes.

Chassis Mercedes onvoldoende?

Dat anderen met een Mercedes-motor sneller zijn, zegt weinig goeds over de W15, weet Windsor. 'Dat is heel zorgwekkend voor Mercedes. Ik zei eerder al dat ze vrij snel waren op de rechte stukken. Dat ging ten koste van de neerwaartse druk, en daardoor verdween het gevoel bij de auto. Dat zal niet de laatste keer zijn dat ze dat moeten doen dit jaar', weet de 71-jarige analist. 'Beide coureurs hadden het daar lastig mee, vooral in middelsnelle en snelle bochten, en dat is helemaal geen goed teken.'

Windsor wees daarbij op het contrast met de constructeurskampioen. 'Red Bull kan downforce van de auto afhalen, en toch de balans in de auto behouden, en de coureurs een voorspelbare en bestuurbare auto aanbieden. Mercedes haalt downforce van de auto af, en dan verdwijnt het gevoel', zo legt Windsor de vinger op de zere plek.

McLaren maakt slimmere keuze

'McLaren leerde gewoon leven met een gebrek aan topsnelheid', zo wijst Windsor aan. 'Ze waren de langzaamste auto's in de top tien op de rechte stukken, maar over de gehele ronde hebben ze wel een goede auto. De auto zag er goed bestuurbaar uit, en Oscar (Piastri, red.) was weer waanzinnig.' Windsor is duidelijk fan van de Australiër, en ziet het momentum steeds meer richting Piastri verschuiven. 'Het verbaast me niks dat hij Lando Norris nipt versloeg. Als je nu ziet hoe goed Oscar is, wordt het een zwaar jaar voor Lando Norris. Piastri is heel, heel goed.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws