FIA maakt data bekend over uitkomsten gedetailleerde analyse Abu Dhabi Formule 1
Formule 1

FIA maakt data bekend over uitkomsten gedetailleerde analyse Abu Dhabi

FIA maakt data bekend over uitkomsten gedetailleerde analyse Abu Dhabi

In een statement van de FIA heeft de organisatie bekend gemaakt dat zij voor de Grand Prix in Bahrein de uiteindelijke beslissingen naar aanleiding van de gedetailleerde analyse bekend willen maken. In deze analyse wordt vooral gekeken naar de situatie die zich afspeelde tijdens de GP van Abu Dhabi, waarin Max Verstappen op controversiële wijze de titel pakte ten koste van Lewis Hamilton.

De FIA maakt bekend in overleg te gaan met alle F1-teams, waarbij ook de gebeurtenissen en beslissingen die gemaakt zijn in Abu Dhabi niet onbesproken blijven. Op 19 januari zal het gebruik van de Safety Car besproken worden, waarna er vervolgens een overleg met de coureurs zelf zal plaatsvinden over welke inzichten zij hebben.

De uitkomsten van de analyse zullen in Februari aan de F1 Commissie worden gepresenteerd, waarna de definitieve uitkomsten bekendgemaakt zullen worden op 18 maart in Bahrein tijdens de World Motor Sport Council. Met deze bekendmaking grijpt de nieuwe FIA president Mohammed Ben Sulayem de kans om al vroeg tijdens zijn termijn een indruk te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws