Alpine en uitvoerend directeur Budkowski per direct uit elkaar Formule 1
Formule 1

Alpine en uitvoerend directeur Budkowski per direct uit elkaar

Alpine en uitvoerend directeur Budkowski per direct uit elkaar

Marcin Budkowski en Alpine hebben besloten per direct uit elkaar te gaan, zo maakt het team bekend in een statement. Het vertrek van de uitvoerend directeur hangt mogelijk samen met het vertrek van Otmar Szafnauer, die onlangs vertrok bij Aston Martin en van wie de geruchten rondgingen dat hij naar Alpine zou verhuizen.

CEO van Alpine Laurent Rossi heeft in het statement een reactie gegeven op het vertrek van zijn collega. 'Ik wil Marcin Budkowski bedanken voor zijn inzet en bijdrage aan de resultaten van het team in de afgelopen vier jaar. Het team is volledig gefocust op het gereed krijgen van de auto voor de eerste race in Bahrein en een stap voorwaarts te zetten wat betreft prestaties.'

De afscheidnemende Pool heeft zelf ook een aantal woorden over na zijn vertrek bij het team. 'Ik heb oprecht genoten om onderdeel te zijn van het leiden van het Renault en vervolgens Alpine F1 Team, het werken met zo'n getalenteerde en toegewijde groep mensen. Ik zal de vooruitgang van het team in het komende seizoen met belangstelling bekijken.'

Geruchten Szafnauer naar Alpine

Tijdens het afgelopen seizoen gingen er al verhalen rond dat de toenmalige teambaas van Aston Martin naar Alpine zou vertrekken. Destijds deed Szafnauer zelf deze geruchten af als onzin, maar nu er een positie vacant is geworden binnen het team van Alpine kort na het vertrek van de Amerikaan bij Aston Martin lijkt er mogelijk toch meer te spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws