FIA wijzigt reglementen rondom pitlijn na Red Bull-Ferrari-debat in Monaco Formule 1
Formule 1

FIA wijzigt reglementen rondom pitlijn na Red Bull-Ferrari-debat in Monaco

FIA wijzigt reglementen rondom pitlijn na Red Bull-Ferrari-debat in Monaco

De FIA heeft de richtlijnen rondom de pitlijn bij de uitgang van de pitstraat opgehelderd. Max Verstappen en Sergio Pérez passeerden deze pitlijn in Monaco, wat tot een protest van Ferrari leidde. De twee coureurs kwamen ermee weg. Na het momentje van politieke spanning achtte het motorsportorgaan het nodig om de reglementen aan te scherpen.

Red Bull wist de zaak uiteindelijk te winnen op het feit dat de event notes van de wedstrijdleiding niet overeenkwam met de internationale sportieve reglementen van de F1 die voor 2022 opgesteld zijn. Het ene document stelde dat de lijn niet gepasseerd mocht worden met één van de banden, het andere document stelde dat de lijn niet overschreden mocht worden door de coureurs.

Inmiddels is het betreffende deel van de internationale sportieve reglementen gewijzigd. Eerst stond er dat de pitlijn bij de uitgang 'niet gepasseerd mocht worden door een enkel onderdeel van auto's die de pitstraat uitrijden'. Nu is dat gewijzigd in dat 'geen enkele band van auto's die de pitstraat verlaten de lijn mag overschrijden'.

FIA verwijst naar sportieve reglementen

De event notes voor dit weekend, opgesteld door wedstrijdleider Niels Wittich en niet wedstrijdleider Eduardo Freitas, die in Monaco de dienst uitmaakte, refereren nu simpelweg naar de internationale sportieve reglementen. Zo kunnen de instructies van de wedstrijdleiding niet meer op bepaalde wijzen geïnterpreteerd worden, en is er ook geen ruimte voor discussie meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws