McLaren-teambaas ziet dat Norris 'dat hele speciale' heeft Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas ziet dat Norris 'dat hele speciale' heeft

McLaren-teambaas ziet dat Norris 'dat hele speciale' heeft

Andreas Seidl denkt dat Lando Norris zich aan het ontwikkelen is tot een van de absolute topsterren van de F1. De Brit doet het dit jaar goed en heeft geen kind aan teamgenoot Daniel Ricciardo. Dat is de McLaren-teambaas niet ontgaan, die zijn coureur bovendien looft voor het feit dat hij ondanks een keelamandelontsteking de afgelopen wedstrijden wel gewoon in de McLaren MCL36 gestapt is.

'Norris verkeert heel het seizoen al in topvorm. Daarom hebben we hem een meerjarige deal aangeboden', stelt de Duitse topman. Norris tekende eerder dit jaar een contractverlenging tot en met 2025, en heeft die verlenging volgens zijn teambaas meer dan verdiend. 'Hij is aan het bevestigen dat hij dat hele speciale heeft, en alles in huis heeft om een grootheid te worden in de sport.'

'Dat is voor een teambaas zoals ik natuurlijk geweldig om te zien. Hoe hij de afgelopen raceweekenden doorgezet heeft ondanks dat hij ziek was, was ontzettend indrukwekkend', vervolgt hij bij RaceFans. Na de Grand Prix van Spanje werd duidelijk dat Norris een keelamandelontsteking had, die doorzette tot en met de Monegaskische race. Desalniettemin presteerde hij in beide wedstrijden prima.

Met name over zijn zesde eindklassering in de straten van Monte Carlo is Seidl zeer te spreken: 'Hij deed niets verkeerd, wederom een geweldige prestatie van hem. Ik ben erg blij dat we hem nog jaren in huis kunnen houden.' Die zesde plaats is ook ongeveer het maximale dat momenteel in de McLaren zit. De reglementswijzigingen is het team uit Woking namelijk niet zo goed uitgekomen als het had gewild.

McLaren sleutelt aan materiaal

Seidl begrijpt dat zo'n strijd op het middenveld beslist niet is waar zijn rijdersduo op zit te wachten. 'Wij doen er alles aan om Lando én Ricciardo een betere auto te geven. Uiteindelijk willen ze namelijk meedoen aan de voorkant van de grid, en niet strijden om P6', concludeert hij. In de eerste wedstrijden van 2022 ging het bijzonder moeizaam bij de Britse renstal. Inmiddels hebben ze zich wel enigszins weten te herpakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws