Flinke teleurstelling bij Norris 'door domme fout in de makkelijkste bocht' Formule 1
Formule 1

Flinke teleurstelling bij Norris 'door domme fout in de makkelijkste bocht'

Flinke teleurstelling bij Norris 'door domme fout in de makkelijkste bocht'

Lando Norris neemt de schuld op zich nadat hij werd uitgeschakeld in de eerste sessie van de kwalificatie van Saoedi-Arabië. Zijn monteurs werkten heel hard om de schade gerepareerd te krijgen, maar het mocht niet baten. Daar baalt de Brit flink van, want volgens hem maakte hij een domme fout in de makkelijkste bocht van het circuit. Zijn linker voorwiel tikte de muur aan en dat was funest voor de McLaren-coureur, die dus op zondag op P19 mag starten.

Na een teleurstellend weekend in Bahrein maakte McLaren indruk op de zaterdagochtend in Jeddah. Beide coureurs zaten er goed bij en dat gaf goede hoop voor de kwalificatie. Slechts één van de twee coureurs heeft het waar kunnen maken, alleen Oscar Piastri belandde in Q3. Norris raakte met zijn linker voorwiel de muur in de laatste bocht. De stuurstang was beschadigd en de Brit kon zijn auto parkeren in de McLaren-garage en daar laten staan. 'Het was ook nog eens de makkelijkste bocht van het circuit', vertelt Norris aan Motorsport.com. 'Ik zat simpelweg verkeerd en heb er geen excuses voor', gaat de McLaren-coureur verder.

De monteurs van de Britse renstal waren er bijna in geslaagd om de stuurstang te repareren en Norris de baan weer op te sturen, maar dat was toch niet gelukt. 'Als ik in Q2 had gestaan, dan was het goed gekomen. De monteurs hebben heel hard gewerkt en ik heb ze nu teleurgesteld'. De 23-jarige baalt er dus flink van dat zijn inschattingsfout een dusdanig slechte kwalificatie heeft opgeleverd, vooral nu er een kans was om veel meer te bereiken op zaterdag. Voor Norris staat er een inhaalrace op het programma. Hoe dan ook staat McLaren nog met één auto in de top tien, Piastri mag namelijk door de gridstraf van Charles Leclerc de race aanvangen vanaf P8.

Piastri ziet het zonnig in: 'Ik ben optimistisch dat we vooruitgang boeken'

Aan de andere kant van de McLaren-garage schijnt de zon dus wel, Piastri was uiterst tevreden met zijn kwalificatie. 'Ik heb ten opzichte van Bahrein niet veel anders gedaan, maar ik heb geen fouten gemaakt', stelt de Australiër. 'Alles kwam vandaag veel beter samen', gaat de McLaren-rijder verder. 'Inhalen gaat hier wel moeilijk worden, maar ik ben wel optimistisch dat we vooruitgang kunnen boeken. We hebben de snelheid. Ik hoop een beetje op een safetycar, anders gaat het moeilijk worden om meerdere plekken in één keer te pakken.'

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws