Hoofdingenieur Red Bull kan Verstappen niet geruststellen: 'Weten vanavond of het is opgelost' Formule 1
Formule 1

Hoofdingenieur Red Bull kan Verstappen niet geruststellen: 'Weten vanavond of het is opgelost'

Hoofdingenieur Red Bull kan Verstappen niet geruststellen: 'Weten vanavond of het is opgelost'

Paul Monaghan, hoofd ingenieur bij het team van Red Bull Racing, kan niet beloven dat de problemen bij Max Verstappen volledig zijn opgelost. De Nederlander viel tijdens de kwalificatie uit door een probleem met zijn aandrijfas, maar aangezien het probleem onverwachts kwam, is er ook nog geen oplossing voor handen. De problemen waar Sergio Pérez op vrijdag mee te maken had, zijn volgens Monaghan wel opgelost.

Voor Verstappen wordt het dus nog een spannende zondag in Jeddah. 'Om eerlijk te zijn, zullen we pas rond 22:00u weten of we het hebben opgelost', geeft Monaghan toe bij Formel1.de. 'Het is een test voor een groot publiek, maar zoiets gebeurt elke paar weken in de Formule 1. We slagen of we slagen niet.' Tijdens de kwalificatie stonden de ingenieurs van Red Bull dan ook met verbazing te kijken. 'Het probleem was onverwacht. We zullen later zien of we het onder controle hebben.'

Pérez meldde zelf op de vrijdag ook dat niet alles in orde was met zijn Red Bull-bolide. De polesitter hoeft echter niet te vrezen dat het probleem zich tijdens de race opnieuw de kop op zal steken. 'We hebben gewoon een paar fouten gemaakt en toen ons herpakt. Op vrijdagochtend hadden we een idee van wat er aan de hand zou kunnen zijn, dus we hadden een plan van wat er op vrijdagavond gedaan moest worden. De jongens hebben het gedaan en het werkte. Alles is nu in orde.

Red Bull hoopt op korte termijn antwoord te hebben voor problemen

Vorig jaar begon het seizoen voor Verstappen niet goed en volgde de betrouwbaarheidsproblemen elkaar in rap tempo op. De kalender is Red Bull mogelijk goed gezind. 'Er is nog wat tijd voordat we naar Australië gaan. We zullen zien wat we daar op korte termijn kunnen doen. Daarna gaan we naar Baku. Hoeveel we moeten veranderen, wordt nog onderzocht. Het was een mooie dag voor de ene kant van de garage en voor de andere kant diep teleurstellend. Dat gebeurt in de loop van een seizoen', aldus Monaghan.

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws