Formule 1 zou toekomstige botsingen tussen GP Monaco en Indy 500 willen voorkomen Formule 1
Formule 1

Formule 1 zou toekomstige botsingen tussen GP Monaco en Indy 500 willen voorkomen

Formule 1 zou toekomstige botsingen tussen GP Monaco en Indy 500 willen voorkomen

De Formule 1 zou het in de toekomst opnieuw graag willen voorkomen dat de Grand Prix van Monaco en de Indy 500 met elkaar botsen. Dat vertelt Ross Brawn in gesprek met RACER. De uitvoerend directeur van de Formule 1 denkt dat het van belang is als de twee kroonjuwelen van de autosport op twee verschillende weekenden worden verreden. Daardoor zouden F1-coureurs zonder zorgen mee kunnen doen aan beide evenementen.

De Grand Prix van Monaco en de Indy 500 vonden in het verleden traditiegetrouw plaats tijdens hetzelfde weekend. Dat was dit jaar anders, gezien de race in het Vorstendom van de Formule 1 nu een week eerder plaatsvond. De Indy 500 is echter niet zo flexibel en vindt doorgaans plaats tijdens het weekend van Memorial Day eind mei. De editie van vorig jaar was daarop een uitzondering door de coronacrisis.

Als het aan Brawn ligt, zullen de twee evenementen vaker tijdens twee aparte weekenden van elkaar worden verreden: 'Dit was geweldig, want nu kon ik gewoon kijken zonder dat ik terug moest reizen vanuit Monaco', grapt de Engelsman. 'McLaren heeft een Formule 1-team, maar doet ook mee in de IndyCar. Voor coureurs is het daarnaast normaliter een carrièrestap na hun tijd in de Formule 1, maar dat hoeft in de toekomst niet meer zo te zijn.'

Invloed van Penske en Indianapolis kan F1 helpen

Brawn denkt dat de invloed van Roger Penske, voormalig teambaas van het gelijknamige team en nu eigenaar van de Indianapolis Motor Speedway (waar de Indy 500 plaatsvindt, red.), zou kunnen helpen in het bewerkstelligen van het plan: 'Roger heeft altijd interesse getoond in de Formule 1 en heeft al vaak samengewerkt ermee. Samenwerkingen in de toekomst behoren zeker tot de mogelijkheden.'

'Wij staan er in ieder geval voor open', vertelt de voormalig Mercedes-teambaas verder. 'Het belangrijkste is dat we het sportieve spektakel omhoog willen tillen. We willen niet dat dit uitpakt in een mislukking, we staan erg open voor initiatieven als deze om ervoor te zorgen dat het belang van de autosport op één staat', aldus Brawn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws