Gasly verwacht 'moeilijke weken' voor Alpine, maar blijft strijdvaardig: 'Kansen grijpen die we krijgen' Formule 1
Formule 1

Gasly verwacht 'moeilijke weken' voor Alpine, maar blijft strijdvaardig: 'Kansen grijpen die we krijgen'

Gasly verwacht 'moeilijke weken' voor Alpine, maar blijft strijdvaardig: 'Kansen grijpen die we krijgen'

Het zijn moeilijke tijden voor Alpine. Met slechts vijf punten na negen races hebben ze bij de Franse renstal niet veel om tevreden over te zijn. De relatie tussen coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon gaat van kwaad naar erger, en het blijft nog steeds wachten op updates. Gasly verwacht dan ook dat het team 'moeilijke weken' tegemoet gaat, zo meldt Motorsport.com.

Het incident tussen Ocon en Gasly in Monaco was de druppel voor teambaas Bruno Famin. De 62-jarige Fransman was woedend en besliste dan ook om vlak voor het daaropvolgende raceweekend in Canada het vertrek van Ocon aan te kondigen. De coureur zal het seizoen nog wel afmaken bij Alpine, maar moet voor 2025 op zoek naar een andere werkgever.

Problemen tussen teamgenoten nog lang niet opgelost

Ook tijdens de GP van Canada zat het er bovenarms op tussen Ocon en zijn team. Hij moest zijn teamgenoot voorlaten en kreeg de positie op het einde van de race niet terug. Gasly was niet op de hoogte van het geschreeuw over de boordradio, en prees na afloop het 'goede teamwork'. Ocon zal daar wel anders over gedacht hebben. De sfeer binnen de renstal uit Viry-Châtillon gaat er week na week op achteruit.

De resultaten gaan er dan weer licht op vooruit. Met vier punten in de laatste twee races lijkt de opmars ingezet, al blijft Alpine nog wel steken op een magere achtste plaats in het constructeurkampioenschap. Volgens Gasly zullen het echter 'moeilijke weken' worden voor het team, dat met een te zware auto aan het seizoen begon en nog niet meteen in staat is om met updates te komen. 'Ik verwacht dat de komende races onder normale omstandigheden best moeilijk zullen worden, maar dit is de Formule 1 en je krijgt altijd kansen. Daarom moeten we er volop voor blijven gaan totdat we eindelijk upgrades krijgen. We moeten alle kansen grijpen die zich voordoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws