Hongerige Norris wil maar één ding in Spanje: 'We focussen ons op de prijzen' Formule 1
Formule 1

Hongerige Norris wil maar één ding in Spanje: 'We focussen ons op de prijzen'

Hongerige Norris wil maar één ding in Spanje: 'We focussen ons op de prijzen'

Na de opmerkelijke - bijna magische - ommekeer halfweg vorig seizoen doet McLaren ook dit jaar weer mee voor de prijzen. Lando Norris won in Miami zijn eerste race uit zijn carrière, en stapelde dit kampioenschap de podiumplaatsen op. Echter, de honger van de 24-jarige Brit is nog niet gestild: in Barcelona wil hij zijn kunstje van in de Verenigde Staten eerder dit jaar nog eens overdoen, namelijk winnen.

Norris eindigde al drie keer op de tweede plaats (China, Imola en Canada) en één keer derde (Australië) dit seizoen. De coureur van McLaren staat momenteel derde in de stand met 131 punten, maar wil meer, te beginnen in Barcelona. Vorig raceweekend in Canada was hij er ook al dichtbij, maar draaide de safetycar uit in zijn nadeel. In de Catalaanse hoofdstad is hij gebrand op revanche, zo blijkt uit de preview van McLaren.

'Het is fijn om terug in Europa te zijn na een succesvolle Canadese Grand Prix. We waren dicht bij een nieuwe zege, maar ik ben blij dat ik daar een podium heb gescoord, en dat ik belangrijke punten heb gepakt voor het team. Het is geweldig om te vechten voor de zeges. Ik heb nog meer zin in de rest van het seizoen. We weten dat we er nog niet zijn, maar het gaat de goede kant op', aldus een hongerige Norris die aast op zijn tweede zege.

De stad, de sfeer, het circuit

'Afgelopen week was ik aanwezig in de fabriek om het team te zien en om me voor te bereiden op de race in Barcelona. Ik ga er altijd graag heen. De fans zorgen voor een mooie sfeer en het is een geweldige stad. Het circuit heeft zo zijn eigen uitdagingen met een afwisseling van langzame en heel snelle bochten. Ik denk dat we ons in een goede positie bevinden om onze performance te maximaliseren en het meeste uit de auto te halen. We focussen ons op de prijzen', sloot Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws