Magnussen vastbesloten in de Formule 1 te blijven: 'Enkel dan zal ik naar iets anders kijken' Formule 1
Formule 1

Magnussen vastbesloten in de Formule 1 te blijven: 'Enkel dan zal ik naar iets anders kijken'

Magnussen vastbesloten in de Formule 1 te blijven: 'Enkel dan zal ik naar iets anders kijken'

Kevin Magnussen weet dat de kans bestaat dat hij geen nieuw contract zal krijgen bij Haas en daarmee uit de Formule 1 zal verdwijnen. Hoewel er nog niets zeker is, is de komst van Oliver Bearman zo goed al zeker en heeft teambaas Ayao Komatsu ook de naam Esteban Ocon al laten vallen in verband met de line-up van 2025. ‘Ja, de kans bestaat dat dat zal gebeuren’, zegt Magnussen tegen Motorsport Week over zijn mogelijke Formule 1-pensioen.

De Deen heeft in de eerste negen races van 2024 nog maar één punt weten te scoren. Teamgenoot Nico Hülkenberg haalde er al zes en staat ook voor in de onderlinge duels. Wat ook niet in het voordeel van Magnussen speelt, is het aantal strafpunten dat hij al heeft verzameld. De Haas-coureur zit bijna aan de twaalf punten die leiden tot een schorsing van één Grand Prix. Toch zou de Deen zelf dolgraag bij Haas blijven. Hij geeft aan dat het team momenteel in een uitstekende positie zit met het oog op de toekomst.

‘Ik wil in de Formule 1 rijden’, benadrukt Magnussen. ‘Daar concentreer ik me nu op. Enkel wanneer alle deuren gesloten zijn, zal ik naar iets anders kijken’, voegt hij er aan toe. De Deen zegt dat de huidige situatie nog niet voor paniek zorgt, wat in 2014 wel het geval was toen hij zijn stoeltje na zijn eerste jaar kwijtraakte. ‘Toen ik jonger was, bezorgde iets als dit mij veel stress. In het verleden had ik dan ook veel meer druk gevoeld’, legt Magnussen uit. ‘Nu kan ik het beter relativeren. Ik stap in de auto en doe mijn best’, aldus de Haas-coureur.

Magnussen geeft pech de schuld van tegenvallende resultaten

Magnussen ziet dat hij een beter coureur is dan het afgelopen seizoen. ‘De pace was er. Ik ben sterker dan vorig jaar’, zegt hij over zichzelf. ‘Het aanpassen aan de bolide was moeilijk, vooral tijdens de kwalificatie. Dat gaat dit jaar een stuk makkelijker’, aldus de Deen. ‘Maar het ging in veel situaties niet zoals ik wilde. Ik heb zo vaak verkeer voor me op de baan gehad’, noemt hij als voorbeeld. ‘Of wanneer we een goede race hadden, kwam de safetycar voor ons op het verkeerde moment’, vervolgt Magnussen.

‘Het is gewoon zo’n jaar dat je alleen maar tegenwind lijkt te hebben’, meent de coureur. ‘Neem nou Imola. Er komt een McLaren vanuit de pits vlak voor mij het circuit op’, gaat hij door met het opsommen van tegenvallers. ‘Die auto kon nog niet eens aan zijn ronde beginnen. Hoe kun je dat nou voorspellen?’ laat Magnussen zijn frustratie merken. ‘Het kostte me een goede startpositie. In de race was de pace geweldig en ik wist bijna in de punten te rijden’, herinnert hij zich nog. ‘Zonder pech was ik vlakbij de top tien gestart en had ik zeker punten gehaald’, benadrukt de Deen.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws