Geen ontsnappingsclausule in contract Norris: 'Hij is hier erg gelukkig' Formule 1
Formule 1

Geen ontsnappingsclausule in contract Norris: 'Hij is hier erg gelukkig'

Geen ontsnappingsclausule in contract Norris: 'Hij is hier erg gelukkig'

Zak Brown heeft aangegeven dat Lando Norris geen ontsnappingsclausule in zijn contract heeft staan bij het team van McLaren. De Britse renstal presteert momenteel niet naar behoren, waardoor men zich afvraagt of de coureur het wel ziet zitten om zijn contract bij McLaren uit te dienen. Momenteel zal Norris blijven waar hij zit en volgens Brown heeft de Brit vertrouwen in het proces waar het team momenteel in zit.

Het contract van Norris loopt tot en met het einde van 2025-seizoen. Desondanks wordt hij door de tegenvallende prestaties van McLaren al een tijdje gelinkt aan andere teams. 'Hij heeft geen ontsnappingsclausule', zegt Brown stellig tegenover Sky Sports. 'Wanneer zijn contract afloopt en hij het gevoel heeft dat hij geen races kan winnen en voor het kampioenschap kan strijden, dan denk ik dat iedereen, zowel een coureur als een teamlid zou overwegen om te vertrekken. We zijn hier allemaal om te winnen.'

'Hij heeft een contract bij ons en, nog belangrijker, hij is hier erg gelukkig en ziet de vooruitgang die we boeken. Hij is een teamspeler. Dus, los van het contract, gaat het erom dat hij in een goede omgeving zit en dat hij meegaat op deze reis', vervolgt de McLaren-CEO. Dat het team niet naar behoren presteert, baart Brown natuurlijk wel zorgen. Het lange contract van Norris is dan ook wel een bonus. 'We hebben wat tijd om hem te bewijzen dat we hem een ​​auto kunnen geven die in staat is om te winnen.'

Brown zeer te spreken over rijdersduo McLaren

De McLaren-baas denkt dat het team in een goede positie zit voor de toekomst. Naast positieve woorden over Norris is Brown ook te spreken over rookie Oscar Piastri 'Ik ben erg blij met ons rijdersduo. Ik denk dat Lando een enorm ervaren coureur is. Het is nu zijn vijfde seizoen, wat gek is om te bedenken gezien zijn jonge leeftijd. Oscar lijkt een sensationele rookie te zijn en we zijn erg enthousiast. Hij heeft het geweldig gedaan in Saudi-Arabië en ook tijdens de testdagen', aldus de Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws