Piastri nam een 'verbazingwekkende beslissing': 'Maar is het de juiste geweest?' Formule 1
Formule 1

Piastri nam een 'verbazingwekkende beslissing': 'Maar is het de juiste geweest?'

Piastri nam een 'verbazingwekkende beslissing': 'Maar is het de juiste geweest?'

Oscar Piastri heeft in 2022 een 'verbazingwekkende beslissing' genomen, stelt Peter Windsor tijdens een stream op zijn Twitch-account. De Formule 1-journalist vindt het opvallend dat er heisa was destijds over het kiezen van het juiste team voor de jonge coureur, terwijl de Australiër op dat moment nog nooit een F1-race had gereden. Uiteindelijk werd McLaren verkozen boven Alpine, maar Windsor vraagt zich af of Piastri daarmee de juiste keuze heeft gemaakt.

Het was een tijdje onrustig in de wereld van de Formule 1, toen Piastri in 2022 door Alpine werd aangekondigd als coureur voor het nieuwe seizoen. Het bleek namelijk dat de Australiër al een contract had klaarliggen bij McLaren om landgenoot Daniel Ricciardo te vervangen. Er ontstond dus een periode waarbij veel geruchten rondgingen. Uiteindelijk tekende Piastri bij McLaren en kreeg Pierre Gasly het zitje bij Alpine.

Windsor: 'Piastri moet toegeven dat Alpine het beter doet'

Het ging tegen de verwachtingen in dat Piastri niet bij Alpine tekende. De carrière van de jonge coureur bestaat namelijk uit het winnen van de titel bij Formule 3 en Formule 2, allebei door financiering van Alpine. Toch koos Piastri voor McLaren. Een verkeerde keuze, meent Windsor.

Op het moment staat McLaren onderaan het klassement met nul WK-punten, terwijl Alpine in Saoedi-Arabië allebei de coureurs in de top-tien zag eindigen. 'Je moet toegeven dat Alpine het niet slecht doet, meneer Piastri', zegt Windsor. 'Kijk, ik verwacht echt wel dat McLaren weer beter gaat presteren, maar op het moment zal het vast pijn doen dat hij Alpine heeft afgewezen en dat McLaren het dan nu zo laat afweten.'

Windsor: 'Wie weet wint hij over vier jaar de wereldtitel'

Toch ziet Windsor het ook wel gebeuren dat Piastri zijn weg omhoog klimt. 'Wie weet, misschien is hij over vier jaar wel wereldkampioen met McLaren', zegt Windsor. 'Dat kan goed gebeuren, hij heeft talent, hij heeft snelheid, daar is geen twijfel over mogelijk.' Het is vooral dat Windsor nog steeds niet kan begrijpen dat Piastri zo makkelijk Alpine heeft afgeschreven in 2022.

De Australiër heeft destijds aangegeven dat er weinig communicatie kwam vanuit Alpine waardoor hij onzeker was over zijn zitje in de Formule 1. McLaren kwam daarentegen met concrete plannen en daarom heeft hij voor de Britse renstal gekozen. 'Piastri dacht dus dat Alpine hem niet wilde, maar dat was helemaal niet zo', stelt Windsor. 'Daardoor heeft hij nu de verkeerde keuze gemaakt, want Alpine doet het gewoon beter. Maar goed, misschien is dat volgend jaar weer helemaal anders.'

Teamgenoot Lando Norris heeft ook moeite met opstarten in 2023. Windsor speculeert dat het mogelijk zou gebeuren dat Norris in 2024 overstapt naar de Franse renstal. 'Misschien denkt hij wel, dat klinkt als een verfrissende start, waarom niet?', zegt Windsor, die daarna eigenlijk meteen zijn eigen stelling in twijfel trekt. 'Hij gaat dat waarschijnlijk niet doen, maar heel misschien wel. Het zal afhangen van zijn teamgenoot denk ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws