Grote update McLaren voor zomerstop: 'Dit zou je een soort B-versie kunnen noemen' Formule 1
Formule 1

Grote update McLaren voor zomerstop: 'Dit zou je een soort B-versie kunnen noemen'

Grote update McLaren voor zomerstop: 'Dit zou je een soort B-versie kunnen noemen'

Het team van McLaren gaat voor de zomerstop nog twee grote updates brengen, geeft Andrea Stella aan. De Britse renstal had al een updatepakket aangekondigd voor het Grand Prix-weekend in Bahrein en er zullen na die race nog meer upgrades volgen. Ook na de zomerstop staat er nog een grote update op de planning van McLaren. Het team verwacht in ieder geval significante stappen naar de top te kunnen zetten.

McLaren is absoluut niet goed begonnen aan het 2023-seizoen. Het team staat momenteel onderaan in het constructeurskampioenschap en heeft dus de hoop gevestigd op de upgrades van de komende maanden. In Baku komt de eerste grote update. 'Op het gebied van ontwikkeling is dit slechts de eerste stap', zegt Stella bij Motorsport-Total. 'We verwachten zeker nog een grote upgrade die meer gebieden van de auto zal beïnvloeden en veel duidelijker zal zijn. Dit zou je een soort B-versie kunnen noemen.' Een derde grote upgrade volgt na de zomerstop.

'Dus we hebben drie belangrijke stappen: Baku, later - ik wil me niet vastleggen op een datum, maar voor de zomerstop - en dan na de zomerstop', vervolgt de teambaas van McLaren. Vanaf dat moment moet de Britse renstal weer consistent mee kunnen doen om de punten. Stella verlaagt wel de verwachtingen voor het eerste updatepakket. 'We zullen de impact natuurlijk niet zien in Baku, omdat wat er in Baku komt, ongeveer twee maanden geleden ontworpen is. Maar het zal zeker impact hebben op de volgende ronde van upgrades.'

Piastri: 'Moet ons helpen om dichter bij de top te komen'

Oscar Piastri wil dit weekend tijdens zijn thuisrace natuurlijk al iets speciaals neerzetten. De coureur moet mogelijk wachten tot na de upgrades, waar hij al wel best wel veel hoop voor heeft. 'Ik denk dat het ons zeker zal helpen om dichter bij de top van het veld te komen. Maar ik denk dat we niet onderschatten dat iedereen waarschijnlijk ook nieuwe onderdelen zal hebben, dus we zullen zien hoeveel competitiviteit we daarmee winnen', aldus de rookie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws