Grand Prix-promotor Brazilie: 'Wisten niet of we de race konden organiseren' Formule 1
Formule 1

Grand Prix-promotor Brazilie: 'Wisten niet of we de race konden organiseren'

Grand Prix-promotor Brazilie: 'Wisten niet of we de race konden organiseren'

Organisatoren van de Grand Prix in Sao Paulo kijken er naar uit om het Formule 1-circus weer te verwelkomen in Brazilië. Vorig jaar kon de race in het Zuid-Amerikaanse land niet doorgaan vanwege de restricties omtrent de coronapandemie. Woensdag hebben de organisatoren laten weten dat dit weekend het grootste evenement is dat het land heeft georganiseerd sinds de uitbraak van het virus. Er worden 160.000 toeschouwers verwacht.

Een aantal weken geleden kregen de organisatoren groen licht om op het evenement de volledige capaciteit toe te staan. Het gaat de afgelopen maanden steeds beter in het land qua besmettingen en vaccinaties. Ondanks dat het evenement pas een aantal weken geleden toestemming kreeg om op volledige capaciteit te draaien, werden de tickets al in juni in de verkoop gedaan. 'Binnen een aantal minuten waren alle kaartjes weg', zegt race-promotor Alan Adler in een persconferentie.

Toch was het nog heel onzeker of de race überhaupt verreden zou worden in Brazilië. Adler is opgelucht dat het weekend door kan gaan en dat ze publiek mogen verwelkomen. 'Ik ben heel blij dat we door konden gaan met het organiseren van deze race. Het is voor iedereen in de sport een moeilijk jaar geweest. We wisten in eerste instantie niet eens of er wel een Grand Prix zou komen, maar ik ben blij dat we met volledige capaciteit er een feest van kunnen maken.'

'Formule 1 populairder dan ooit in Brazilië'

Tijdens het Grand Prix-weekend moeten fans mondmaskers dragen en hun coronapas laten zien bij de entree. De organisatoren waren in eerste instantie nog bang dat de liefde voor de sport was vervaagd in het land, maar niks is minder waar. 'We hebben de capaciteit met twintig procent uitgebreid en we waren bang dat we het niet konden vullen. Maar waar voorgaande jaren ouders vooral hun kinderen meesleepten naar het circuit zijn het juist nu de jongeren die staan te springen om binnen te komen', concludeert Adler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws