Weerbericht Brazilie: Twee droge races, maar mogelijk een natte kwalificatie Formule 1
Formule 1

Weerbericht Brazilie: Twee droge races, maar mogelijk een natte kwalificatie

Weerbericht Brazilie: Twee droge races, maar mogelijk een natte kwalificatie

De temperaturen in Sao Paulo zijn momenteel overdag nog redelijk laag met 18 graden, maar dit weekend schiet het kwik omhoog naar rond de 24 graden, zo blijkt uit de weersvoorspellingen van Weather.com. Hiermee ligt de temperatuur gelijk aan twee jaar geleden, toen voor het laatst de Grand Prix van Brazilië werd verreden. Toen wist Max Verstappen de auto op poleposition te zetten en de spectaculaire race uiteindelijk te winnen.

Op vrijdag beginnen de coureurs aan een weekend met de sprintrace-opzet. Om 16.30 uur Nederlandse tijd begint de Formule 1 aan de eerste vrije training om vervolgens om 20.00 uur te beginnen aan de kwalificatie. De kans is groot dat de coureurs tijdens de eerste vrije training met regen te maken zullen krijgen. Gedurende de dag neemt de kans op regen af, maar het zal de gehele dag bewolkt blijven. De kans bestaat dat de rijders in de kwalificatie ook moeten kiezen voor de regenbanden.

Twee warme races

Na vrijdagnacht maakt het weer in Sao Paulo een omslag, want de kans op regen is klein op zowel zaterdag als zondag. Het zal wel overwegend bewolkt blijven op Interlagos, maar de zon kan zeker ook een rol gaan spelen. Waar het kwik vrijdag nog onder de 20 graden zal blijven, is dit op zaterdag en zondag niet meer het geval. Op zaterdag zal de temperatuur rond de 20 graden hangen, maar op zondag schiet het kwik omhoog naar 24 graden. Vanwege de hoge luchtvochtigheid kan het al snel benauwd worden op Interlagos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws