McLaren blij met progressie Ricciardo: 'We kunnen nog meer van hem verwachten' Formule 1
Formule 1

McLaren blij met progressie Ricciardo: 'We kunnen nog meer van hem verwachten'

McLaren blij met progressie Ricciardo: 'We kunnen nog meer van hem verwachten'

Daniel Ricciardo wordt steeds beter achter het stuur van zijn McLaren, merkt directeur Andrea Stella op. Ricciardo had het in de eerste helft van het seizoen heel lastig bij zijn nieuwe team en reed continu ver achter teamgenoot Lando Norris. Ondanks dat de race in Mexico een ongelukkige start kende, is de Australiër bezig aan een goede tweede helft van het jaar. 'We zijn tevreden met de progressie die Daniel heeft gemaakt.'

Ricciardo had het lastig in het begin van het seizoen na zijn overstap van Renault naar McLaren. De 32-jarige Australiër had moeite om de auto onder controle te houden, maar hij is steeds meer gewend geraakt aan de auto. 'Het komt nu allemaal wat natuurlijker voor Daniel', zegt Stella tegenover The Race. 'Hij is van nature een geweldige coureur, maar hij moest veel werk verzetten om ook snel te zijn in onze auto. Dat lukt hem nu steeds beter.'

Ook Ricciardo kijkt tevreden naar de progressie die hij heeft geboekt en neemt de laatste race in Mexico als voorbeeld. 'Ik zie dat ik per race nog fouten maak die ik kan verbeteren', begint de coureur. 'In Q3 maakte ik een fout in bocht 13 en dat moest ik herstellen voor de race. Soms vraag ik nog steeds iets van de auto wat ik niet kan krijgen, maar ik ga nu wel de juiste kant op. Voor mij voelt het ook als of ik steeds meer op instinct de auto kan rijden', aldus Ricciardo.

'Er zit nog meer in Ricciardo'

Stella hoopt dat Ricciardo de laatste races het gat met Norris nog meer kan dichten, zodat het team goede punten kan scoren in de strijd om plek drie van het constructeurskampioenschap. De teamdirecteur van McLaren heeft goede hoop dat Ricciardo de weg omhoog vast zal houden. 'We weten dat we nog meer kunnen verwachten van Daniel. We weten waarom hij langzaam op gang kwam in onze auto en zijn blij dat hij nu een stuk comfortabeler is. Met hard werk komen we er zeker', besluit Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws