'Grands Prix van België en Frankrijk niet op F1-kalender 2023, Zuid-Afrika keert terug' Formule 1
Formule 1

'Grands Prix van België en Frankrijk niet op F1-kalender 2023, Zuid-Afrika keert terug'

'Grands Prix van België en Frankrijk niet op F1-kalender 2023, Zuid-Afrika keert terug'

De Formule 1-kalender voor 2023 zal niet de Grands Prix van België en Frankrijk bevatten, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De twee races stonden al op de schopstoel en lijken nu definitief de boot te missen om ook volgend jaar op de kalender te staan. De Grand Prix van Zuid-Afrika staat wel op de kalender.

Hoe veel races de kalender zal tellen, is vooralsnog onzeker. Het zullen er in ieder geval 23 of 24 worden, in het geval dat de Grand Prix van China wel of niet doorgaat in verband met de aanhoudende coronamaatregelen. Daarnaast zijn België en Frankrijk vrijwel zeker niet terug te vinden op de kalender. Eerstgenoemde evenement beschikt tevens over een aflopend contract aan het einde van 2022.

Het seizoen zal beginnen op 5 maart met de Grand Prix van Bahrein met een week daarvoor nog de laatste testdagen ter voorbereiding. Twee weken later staat de Grand Prix van Saoedi-Arabië op de planning, gevolgd door Australië een week later. Welke races daarna volgen, is nog onduidelijk. De Formule 1 wil immers een logischere kalenderindeling op basis van de regio.

'Grand Prix van Miami gevolgd door Canada, Las Vegas in november'

De Grand Prix van Canada zou daardoor de eerstvolgende race moeten zijn na Miami in mei, maar volgens De Telegraaf is het nog niet zeker of dat ook daadwerkelijk zal lukken. Twee races die nieuw zijn op de kalender, zijn die in Zuid-Afrika en Las Vegas. In Zuid-Afrika zal worden geracet op Circuit Kyalami, waar de Formule 1 in het verleden ook al actief was. Tevens is het de verwachting dat Monaco 'gewoon' op de kalender blijft. België kan alleen nog op de kalender staan, als er geen akkoord wordt bereikt met Zuid-Afrika.

Las Vegas is de volgende Amerikaanse toevoeging aan de koningsklasse van de autosport, nadat de Formule 1 dit jaar al voor het eerst in Miami neerstreek. De Grand Prix van Las Vegas, die voor de verandering op zaterdagavond wordt verreden, staat gepland voor 18 november. Het seizoen wordt inmiddels traditioneel afgesloten in Abu Dhabi in december.

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws