Saward: '23 of 24 races in 2023, Spa-Francorchamps en Paul Ricard vallen af' Formule 1
Formule 1

Saward: '23 of 24 races in 2023, Spa-Francorchamps en Paul Ricard vallen af'

Saward: '23 of 24 races in 2023, Spa-Francorchamps en Paul Ricard vallen af'

Volgens Joe Saward, Formule 1-journalist, zijn er nog een aantal onduidelijkheden wat betreft de kalender van 2023. De journalist stelt dat het gaat duren tot en met eind juli voordat de kalender officieel gepresenteerd wordt en het lijk erop alsof enkele klassieke races van het schema zullen verdwijnen. Het enige wat momenteel zeker lijkt aan de kalender is de seizoenstart.

Dit seizoen verrijdt de Formule 1 22 races. Volgend seizoen zullen dat er naar alle waarschijnlijkheid meer zijn. 'Er zullen wat veranderingen zijn ten opzichte van dit seizoen en het lijkt erop dat er twee verschillende kladversies zijn', schrijft Saward in zijn blog. 'Er is een kalender met 23 races en een kalender met 24 races. Beide kladversies zijn inclusief de Grand Prix van Monaco, al is het nog niet volledig zeker dat die race in de eindversie er nog steeds op zal staan.'

'Het verschil tussen de kalenders in de Chinese Grand Prix, want het is lastig om te zeggen wat China gaat doen omtrent de coronapandemie', vervolgt Saward. De laatste race die werd verreden in Shanghai was in 2019. Vorig jaar heeft de Grand Prix haar contract met de Formule 1 verlengd, maar het is dus nog onzeker of de sport daadwerkelijk naar China zal gaan. 'De onzekerheid heeft natuurlijk impact op de andere races. Beide kladversies bevatten trouwens wel de Grand Prix van Zuid-Afrika.'

'Geen Spa-Francorchamps'

Er moet ruimte gemaakt worden op de kalender en de journalist noemt twee afvallers. 'Op het moment zijn zowel Paul Ricard als Spa-Francorchamps niet op de 2023-kalender te vinden', schrijft Saward. Toch is het mogelijk dat de Formule 1 wel naar Frankrijk toe zal gaan. 'Stefano Domenicali suggereerde dat er mogelijk een Grand Prix gehouden gaat worden in Nice.' Voor de rest lijkt alleen de start van het seizoen zeker te zijn. 'Het lijkt erop dat we een grote test gaan houden in Bahrein om een week later de eerste race daar te houden', aldus Saward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws