Gridstraf voor Sainz in Turkije door motorwissel Formule 1
Formule 1

Gridstraf voor Sainz in Turkije door motorwissel

Gridstraf voor Sainz in Turkije door motorwissel

Ferrari-rijder Carlos Sainz zal voor de Grand Prix van Turkije een motorwissel krijgen. Dat meldt Motorsport.com. De nieuwe power unit heeft het verbeterde hybridesysteem waar teamgenoot Charles Leclerc al in Sochi mee reed. Door de wissel zal de Spanjaard een gridstraf krijgen en achteraan moeten starten op Istanbul Park.

De nieuwe power unit levert vooral qua hybride systemen een voordeel ten opzichte van de oude. Dankzij een nieuwe ERS heeft het zo’n 10 pk meer dan voorheen. De Scuderia heeft dit bereikt dankzij onder andere het gebruik van andere materialen. Oorspronkelijk was het plan om de nieuwe motor pas in Istanbul voor het eerst te introduceren, maar Charles Leclerc kreeg hem in Rusland al, omdat een van zijn eerste drie motoren beschadigd raakte bij een ongeluk in Hongarije. Nu is het dus de beurt aan teamgenoot Sainz om naar de nieuwe motor te wisselen.

Net als Leclerc vorige week, zal ook de Spanjaard gridstraffen ontvangen voor zijn motorwissel. Het is de verwachting dat hij daarom achteraan zal starten. Ook voor Sainz is het de vierde power unit die hij zal gebruiken dit jaar, terwijl er per seizoen slechts drie zijn toegestaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws