Sainz' aandeel binnen Ferrari neemt toe: 'Binotto is erg blij met zijn feedback' Formule 1
Formule 1

Sainz' aandeel binnen Ferrari neemt toe: 'Binotto is erg blij met zijn feedback'

Sainz' aandeel binnen Ferrari neemt toe: 'Binotto is erg blij met zijn feedback'

Binnen Ferrari zijn ze erg content met het werk dat Carlos Sainz levert. De derde plek na de Grand Prix van Rusland geeft aan dat het op het circuit goed gaat, maar zijn bijdrage in de fabriek is minstens even waardevol. Bronnen vanuit de paddock hebben tegenover AS aangegeven dat teambaas Mattia Binotto blij is met de input van de Spanjaard, dat een recent gerucht aandikt dat Ferrari zich minder is gaan richten op Charles Leclerc.

'Binotto is erg blij met Sainz' feedback', stelde een Ferrari-insider aan Jesús Balseiro, werkzaam voor de Spaanse sportkrant. De uitspraken van teambaas Binotto in de media onderstrepen wat er gezegd wordt over de Ferrari-coureur: 'Hij doet het geweldig, heeft op het belangrijkste moment van het weekend perfect geracet en het podium is daar een mooie beloning voor.' Er heerst dus tevredenheid omtrent zijn prestaties op Sochi Autodrom.

Laurent Mekies, sinds kort verantwoordelijk voor het operationele deel van het Ferrari F1-team, is tevens te spreken over de relatief recente aanwinst: 'Carlos wist progressie te boeken toen de omstandigheden op het circuit veranderden en wist daardoor ook tijdens de kwalificatie een uitstekende ronde neer te zetten op de zachte band.'

'Hij wilde de gok wel wagen en instrueerde het team voordat hij binnen kwam dat hij de zachte banden wilde gebruiken', vervolgt de Fransman. Het was in de kwalificatie dus de keuze van de coureur zelf om een poging te wagen op de zachtste bandenset. Het leverde hem een tweede startplaats op, alleen Lando Norris was op de zaterdag sneller.

Sainz wil progressie zien

Wie denkt dat Sainz bij de pakken neerzit, heeft het mis. 'We moeten aan veel werken, maar met name de topsnelheid en hoe we met de banden omgaan', benadrukte hij ambitieus. 'Ik wil zeker weten dat de volgende keer dat ik aan de leiding lig in de race mijn voorbanden niet zo snel slijten en we de rest op het rechte stuk kunnen bijbenen. Wij werken eraan om weer races te kunnen winnen.'

Ferrari richt zich minder op Leclerc

De verhalen over dat Sainz goed binnen het team valt, versterken een suggestie die recent in de media gedaan werd. Tijdens het Grand Prix-weekend in Italië moest Leclerc tijdens een van de vrije trainingen plots de pitstraat in. Over de boordradio legde hij niet uit waarom, maar na afloop scheen de reden te zijn dat hij voorafgaand aan de sessie een hevige woordenwisseling met Binotto gevoerd had.

In deze woordenwisseling zou Binotto verduidelijkt hebben dat Ferrari zich meer op de feedback gaat richten van Sainz, waar Leclerc in eerste instantie als steunpilaar gezien werd van het team. Of de woordenwisseling ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, blijft de vraag, maar de tevredenheid binnen de Ferrari-fabriek omtrent de technische feedback van Sainz voor het huidige model doet vermoeden dat de Madrileen inderdaad steeds meer inspraak krijgt binnen het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws