Grosjean haatte zijn auto: 'Deze auto was op dag 1 rijp voor de prullenbak' Formule 1
Formule 1

Grosjean haatte zijn auto: 'Deze auto was op dag 1 rijp voor de prullenbak'

Grosjean haatte zijn auto: 'Deze auto was op dag 1 rijp voor de prullenbak'

Romain Grosjean blikt met veel emotie terug op zijn teleurstellende seizoen, en trekt een boekje open over wat er gaande was achter de schermen. Daarbij noemt hij in het bijzonder de auto een rampenplan op wielen. 'Vanaf dag 1 was het hommeles. Pas na verloop van tijd kwamen de problemen bovendrijven.'

De Fransman legt nadrukkelijk niet de schuld bij de banden. Hij vindt het Pirelli-rubber dit seizoen prima. 'Eerlijk gezegd denk ik niet dat dat ons probleem was. Onze auto was niet competitief genoeg, maar de schuld werd geschoven op de banden. Het was bijzonder lastig om ze op temperatuur te krijgen en te houden. Maar waarom deden acht andere teams het dan wel goed?'

De problemen staken pas na het begin de kop op, meldt The Judge. Grosjean insinueert dat het team te laat conclusies begon te trekken, en ook nog de foute. Nadat de auto's in de wintertesten hun upgrades krijgen, kan er een ander beeld ontstaan van de situatie, waarna de reactie op dat beeld ook weer verkeerd is. Daarmee komt het team in een spinnenweb van foute informatie terecht, en klopt niets meer.

Teambaas Guenther Steiner valt hem hier in bij en benadrukt de dramatische situatie. 'De schuld kan ik op geen enkele manier leggen bij de banden en Romain en Kevin. Grosjean en Magnussen hebben we daarom aangehouden. We moeten eerlijk zijn: ze hadden het met deze auto echt niet beter kunnen doen.' (Foto: Haas F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws