Haas wil onregelmatigheden wegwerken in 2023, maar 'Schumacher presteert heel wisselvallig' Formule 1
Formule 1

Haas wil onregelmatigheden wegwerken in 2023, maar 'Schumacher presteert heel wisselvallig'

Haas wil onregelmatigheden wegwerken in 2023, maar 'Schumacher presteert heel wisselvallig'

Haas heeft aangegeven dat ze in 2023 hopen de onregelmatigheden van hun prestaties weg te kunnen werken. Daarbij horen ook de wisselvallige prestaties van hun rijder Mick Schumacher. Volgens teambaas Guenter Steiner heeft de jonge Duitser heel goede en heel slechte momenten gehad. Het Amerikaanse team doelt toch echt op een stabiel seizoen in 2023. Intern hebben ze daarom hun rijderskeuze al gemaakt. Of Schumacher volgend jaar weer bij Haas rijdt, willen ze binnenkort bekendmaken.

In de geruchtenmolen van de Formule 1-paddock draaien momenteel volop de geruchten over het contract van Schumacher. De Haas-coureur zou volgens Steiner en de rest van de Haas-top niet genoeg punten leveren en te instabiel presteren. Het pijnlijke verschil tussen de twee coureurs van Haas werd tijdens de vrijdag in Brazilië extra benadrukt, waar Kevin Magnussen de tijdentabel topte, en de Duitser achteraan aansloot. Intern heeft de Amerikaanse renstal dan ook al besloten wie er naast de Deen komt rijden vanaf het aankomende seizoen, zo meldt Motorsport.com.

Steiner kaartte aan dat Schumacher in de voorgaande raceweekenden de tijd en de ruimte kreeg om te laten zien uit welk racehout hij gesneden was, al verliep dit niet altijd van een leien dakje. Hoe dan ook vindt Steiner niet dat de jonge coureur teveel druk op werd gelegd. 'Zeker niet', stelt de Haas-teambaas. 'Mick zit nu in onze bolide en heeft de mogelijkheid te laten zien waar hij toe in staat is. De andere rijder op ons lijstje zit niet in die bolide en kan dat dus niet.' De andere kandidaat is vermoedelijk Nico Hülkenberg. De voormalig Formule 1-coureur zou dan een herintrede doen in de koningsklasse als hij volgend jaar instapt bij Haas.

Steiner: 'Schumacher presteert heel wisselvallig'

De beslissing is binnen het team in ieder geval al gemaakt, en Haas verwacht het in de loop van de week van de Grand Prix van Abu Dhabi bekend te maken wie dat Haas-zitje gekregen heeft. Schumacher lijkt niet als eerste op het lijstje te staan. 'Schumacher presteert heel wisselvallig', legt Steiner uit. 'We moeten onregelmatigheden uit het team weten te werken. De winter over gaan we kijken waarom we zoveel ups en downs hebben gehad', gaat de teambaas verder.

'We weten dat Mick hele goede, maar ook hele slechte momenten heeft gehad.' De jonge Duitser wist in Oostenrijk en Silverstone zelfs nog punten te scoren, maar daarna gingen de prestatie bergafwaarts. Schumacher maakt te veel fouten, en heeft hier en daar ook een flinke lading pech. Steiner vond het tijdens de vrijdag in Brazilie dan ook jammer dat Schumacher niet goed mee kon komen met het tempo van zijn teamgenoot. 'Die rondes van de eerste sessie waren heel goed, maar in Q3 verloor hij de bandentemperatuur. Hij begon te glijden en verloor zelfverzekerdheid', aldus Steiner.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws