Hakkinen ziet Verstappen niet als favoriet in Monaco: 'Circuit speelt Red Bull niet in de kaart' Formule 1
Formule 1

Hakkinen ziet Verstappen niet als favoriet in Monaco: 'Circuit speelt Red Bull niet in de kaart'

Hakkinen ziet Verstappen niet als favoriet in Monaco: 'Circuit speelt Red Bull niet in de kaart'

De eerste vijf races van het seizoen vielen ten prooi aan Red Bull Racing. De renstal domineert de start van het seizoen en werd hierdoor ook automatisch gebombardeerd tot topfavoriet voor de Grand Prix van Monaco. Oud-wereldkampioen Mika Hakkinen voorziet echter enkele verrassingen en denkt niet dat Red Bull er deze keer met de overwinning vandoor gaat, zo schrijft hij in zijn column voor Unibet.

Op basis van de eerste vijf races is Red Bull de torenhoge favoriet. Hakkinen denkt echter dat er op dit bijzondere circuit mogelijkheden liggen voor de concurrentie. 'Dit circuit speelt de Red Bull-coureurs niet per se in de hand. De grootste kracht van de RB19 ligt in de aerodynamische efficiëntie en topsnelheid, maar dat voordeel betaalt zich op dit circuit niet uit.' Voornamelijk hierdoor verwacht Hakkinen forse concurrentie voor kampioenschapsleider Max Verstappen. 'Sergio Perez won hier vorig jaar, staat slechts veertien punten achter in het kampioenschap en wil zichzelf laten zien. Ik verwacht veel van hem dit weekend.'

Daarnaast is Ferrari vaak sterk in de kwalificatie en hebben ze een goed track-record in Monaco op de zaterdagen. 'Charles Leclerc zal proberen eindelijk eens een goed resultaat neer te zetten en ook Carlos Sainz heeft laten zien behendig te zijn in deze straten.' Het grootste gevaar zal echter komen van Aston Martin-ster Fernando Alonso, zo verwacht Hakkinen. 'Dan Fallows, de Technische Directeur van Aston Martin, heeft aangegeven dat het circuit van Monaco de AMR23 wel eens heel goed zou kunnen liggen. Tel daarbij op dat het team een enorme boost heeft gekregen door de Honda-deal en dat Alonso gebrand is om weer eens een race te winnen. Ik zie hem als een grote kanshebber dit weekend.

'Mercedes gaat een grote uitdaging tegemoet'

Door de afgelasting van de Grand Prix van Emilia-Romagna zullen we dit weekend voor het eerst de grote veranderingen aan de Mercedes-bolide zien. 'Monaco is niet de ideale baan om met een nieuw concept aan de slag te moeten. Aan de andere kant is het wel een goede baan om te testen hoe de auto aanvoelt. Je moet hier echt je vertrouwen opbouwen en het kan voor de Mercedes-coureurs erg bemoedigend zijn als ze vertrouwen kunnen krijgen in het nieuwe concept.'

Voor de overwinning ziet Hakkinen de Duitse renstal niet meestrijden. 'Als ik mijn geld zou moeten inzetten op iemand, zou dat Alonso zijn. De Red Bulls zullen erg sterk voor de dag komen, maar het is zeker mogelijk voor iemand anders om de race hier te winnen. Vergeet ook Leclerc niet, die wil hier echt een resultaat behalen', zo besluit de Fin zijn voorspelling.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws