Hamilton belt met goede vriend Neymar: 'Ik wil naar zijn wedstrijd' Formule 1
Formule 1

Hamilton belt met goede vriend Neymar: 'Ik wil naar zijn wedstrijd'

Hamilton belt met goede vriend Neymar: 'Ik wil naar zijn wedstrijd'

Lewis Hamilton heeft deze week contact opgenomen met voetballer Neymar. De Mercedes-coureur onderhoudt al een lange tijd contact met de Braziliaan, die al vaker op Interlagos te vinden was tijdens een Grand Prix-weekend. Voor zowel Hamilton als Neymar staat er een belangrijke week voor de deur; Hamilton hoopt het gat op Max Verstappen te verkleinen en Neymar wil met de nationale ploeg een ticket voor het WK-voetbal veiligstellen.

De twee sportmannen hebben al vaker met elkaar afgesproken. De voetballer van Paris Saint Germain refereert naar Hamilton als een broer van een andere moeder. Hamilton en Neymar onderhouden dan ook frequent contact met elkaar en zien elkaar geregeld als ze geen verplichtingen hebben. Aangezien op donderdag de coureurs alleen maar persverplichtingen hebben, heeft de Mercedes-coureur besloten Neymar te bellen, meldt Reuters.

'Ik heb hem gisteren nog gebeld', begint Hamilton. 'We hebben heel veel contact en ik wist dat hij moet spelen deze week. Ik zou die wedstrijd heel graag bezoeken.' Op donderdag speelt Brazilië een WK-kwalificatie wedstrijd tegen Colombia. De wedstrijd wordt gespeeld in Rio de Janeiro, wat ongeveer een uur vliegen is vanaf Sao Paulo. Op vrijdagochtend Braziliaanse tijd staat de eerste vrije training voor Hamilton op het programma.

Neymar te gast bij Red Bull

Tijdens de Spaanse Grand Prix in 2019 was Neymar te gast bij Red Bull Racing, de huidige titelconcurrent van Mercedes. De Braziliaan kreeg een rondleiding door de paddock van toenmalig Red Bull-coureur Pierre Gasly. De voetballer kreeg de auto's van dichtbij te zien en mocht zelfs het stuurtje van Gasly in zijn handen nemen. Ook schudde hij de hand van Verstappen en mocht hij op de foto met alle ingenieurs.

Denk je dat Hamilton Verstappen zal verslaan in Brazilië? Zet in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws